Jelenlegi hely

Ezentúl az választ zenét, aki az autót kormányozza! – amikor anyák a sofőrök

Közel öt éve már, hogy jogosítványom van, ami azt jelenti, hogy öt éve szállítmányozok egyre növekvő létszámú gyereket az autómban. És nem olyan régen szembesültem vele, hogy már öt éve utazunk egy masszív és egyre nyomasztóbb Halász Judit - Alma - Süsü atomfelhőben.

Mára már nem is olyan remek a hangulatom-tom-tom-tom amikor Micimackónak semmi dolga nem akad, és néha tényleg azt kívánom Süsü változzon végleg rózsabimbóvá.

Így nem olyan régen új önkényuralmi szabályt alkottam. Mégpedig, hogy ezentúl az választ zenét, aki az autót kormányozza, slussz-passz.

Nem mondom, hogy nem volt ellenkezés, de egy önkényúr az önkényúr.

4 db cd-ét választottam egy poros fiók mélyéről: Egy George Michael Best of-ot, egy Nirvana-t, egy régi zúzós metál Linkin Parkot és egy Fábián Julit.

Tudtam, hogy kell némi kis idő, míg az igazi muzsika magvacskái gyökereket szőnek a kis fejükbe, de ez igazán nem tartott sokáig. Hamarosan már hatalmas bulikat csaptunk a kocsiban, voltak már ülvetáncolós koreográfiáink, egymás kezébe adogattuk a levegőmikrofont, egyesek pedig a bikicsunájt megszégyenítően tanultak meg halandzsául énekelni.

Amikor a legkisebb törpe szegényes kis szókészletébe beépült a MÉG-MÁKÜ, (ennek fordítása: még rakjál be Dzsordzs Májkült, gyorsan ) akkor lehetett érezni, hogy sikeres fertőzésen estek át. A pirosnál mellettünk várakozók pedig joggal hihették, hogy egy szellemileg roggyant család ül a mi kocsinkban.

Hamarosan, nem várt módon felmerült bennük az igény, hogy bizony ők már egy koncertre is elmennének szívesen. Sajnos azonban rá kellett jönnöm, hogy a kedvenceink közül már senki sincs életben. A halál okát is kérdezgették persze azonnal. George ugye túl sok rossz gyógyszert evett, Chester Bennington túl szomorú volt és öngyilkos lett, Fábián Juli betegségben, Kurt Cobain-ről meg jobbnak láttam nem is igazán beszélni. Igen lesújtó idők következtek, napokig erről beszéltek.

A kölkök igazságos és szép világról alkotott hite szétrobbant és összeomlott, olyan mély gyászt éreztek, mintha a közvetlen környezetünkben halt volna meg valaki. Néha egyenesen sírógörcsöt kaptak és feljött a kérdés: mi lesz a halál után?

Elmondtam az álláspontom, miszerint több irányvonal van és felnőtt korára mindenki eldönti, hogy miben akar hinni... Gyorsan megbeszélték, hogy ők bizony a reinkarnációs vonalat preferálják, ezek az énekesek újra babák kell, hogy legyenek. Viszont, sajnálatos módon innentől kezdve ők nem tudnak halott énekeseket hallgatni, ne is kérjem tőlük, mert ez túl szomorú.

Ebben a pillanatban a népem legyőzte a bennem élő diktátort, hiszen jó, hogy én vagyok a főnök, de mégsem okozhatok nekik akkora fájdalmat, hogy minden dallal tovább merüljenek az igazságtalanság szomorú mocsarába. Így kénytelen-kelletlen újra előkerült a: MAMA REGGEL TEHENET FEJT, ÉN MEG ÉPPEN BORSÓT….

Szóval én ezúton is kérem-követelem az élő és viruló Almáéktól: CSINÁLJATOK VÉGRE EGY FELNŐTT LEMEZT, LÉGYSZI!!!

A képen a házi Let's go outside verseny győztesei

Anyinga - Kecskemétimami

Ha jót nevettél oszd meg, hogy mások is nevessenek!

Olvasnál még?

 

Berúgunk kisfiam, de ígérd meg, hogy ezt senkinek nem meséled el az oviban

Berúgunk kisfiam, de ígérd meg, hogy ezt senkinek nem meséled el az oviban

Nehéz és borzalmasan fárasztó napokat tudok magam mögött. Gyermekeim apját, az életem Hufnágel Pistijét külföldre szólította a munka. Az, hogy el kell látnom 4 gyereket és közel 200 állatot már csak akkor lehetne nehezebb, ha a gyerekek meg is betegednek szépen sorjában, márpedig vasárnap nálunk pontosan ez történt.

A KOTLÓS… a barátnőm igazi tyúkanyó, vagy kufircoló gépezet?

A KOTLÓS… a barátnőm igazi tyúkanyó, vagy kufircoló gépezet?

Jó pár éve már annak, hogy a belvárosi, 10. emeleti életünket vidéki létformára cseréltük. Akkor még ’csak’ 3 gyerekkel. A legnagyobb akkor volt 9 éves, a középső két és fél, a kicsi pedig éppen elmúlt egy, még járni sem tudott. Családunk legszebb meséi azonban mégis itt kezdtek el megszületni, méghozzá egy kotlóssal.

Az anya 50 árnyalata, avagy hogy lesz egy császárból pillanatok alatt egy szottyant alkoholista? Nevetésre felkészülni!

Az anya 50 árnyalata, avagy hogy lesz egy császárból pillanatok alatt egy szottyant alkoholista? Nevetésre felkészülni!

Sokszor szembesülök azzal, hogy a távolabbi ismerőseink azt gondolják, hogy a mi életünk valami rózsaszínű felhőben úszó marcipán illatú szirupos gyönyörűség, pedig ez nagyon nincs így.

Egy 4 éves kislány és édesapja gyengéd szerelme...

Egy 4 éves kislány és édesapja gyengéd szerelme...

Ez a fránya ödipális korszak szinte egyszerre jelentkezik családunkban a két középső gyermekünknél, akik bár nem ikrek, igen csekély a korkülönbség közöttük. Egyikük kislány, másikuk kisfiú, így a férjemmel mindkettőnkre jut egy-egy szerelmes csimota.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére