Jelenlegi hely

Játékkonyhák és babák a pöttöm szülőknek

A gyerekek a játékból tanulnak a legtöbbet. Ez olyannyira igaz, hogy ha megfelelő játékok vannak körülöttük, akkor nem igazán van szükség arra a, hogy direkt figyeljünk a fejlesztésükre, ugyanis maguktól fognak ügyesedni, beletanulni a mindennapi élettel együtt járó szerepekbe. Utóbbi szempontból kiemelten fontosak a szerepjátékok, amiket a kicsit általában nagyon élveznek is. Ez az oka annak, hogy a legtöbb gyerek játékkészletében alapvető kellék a játékkonyha.

Miért szeretnek a gyerkőcök a konyhában sürögni-forogni?

Mit lát egy gyerek, amikor otthon van napközben a szüleivel? Valaki szinte minden nap megfordul a konyhában, egy csomó érdekes dolgot csinál, a végén pedig finom ételeket, süteményeket tesz az asztalra.

A gyerekek legjobban azt élvezik, amikor minket utánozhatnak. A felnőttek konyhája azonban veszélyes hely lehet a kicsiknek, ezért a legjobb megoldás, ha biztosítunk nekik egy saját konyhát, ahol tevékenykedhetnek. A legjobb játékkonyhák azok, amik a lehető legjobban utánozzák egy igazi konyha felszereltségét, méretben és biztonsági szempontból pedig a gyerekekre vannak szabva.

Kell egy saját baba

Szintén a leggyakrabban látott tevékenységek között van a kisgyermek gondozás, hiszen ezért vagyunk otthon velük, ez teszi ki a napunk nagy részét. A gyerekek ezt is nagyon szeretik leutánozni, ezért nemtől függetlenül általában előszeretettel babáznak.

Természetesen itt is az a jó, ha a baba minél jobban hasonlít az igazira. A kedvenc reborn babák éppen ezért nagy népszerűségnek örvendenek, a megszólalásig hasonlítanak egy igazi csecsemőre, így gyermekünk úgy érezheti, hogy ő is igazi kisbabát dajkál.

Játékok a fejlődésért

A játékok kicsiknek és nagyoknak egyaránt fontosak. A legjobb, amit tehetünk a gyermekünkkel, hogy mindig korosztályának megfelelő játékokat biztosítjuk számára, így nagyban hozzájárulunk a fejlődéséhez, méghozzá úgy, hogy ő is élvezze.

A www.hawaj.hu oldalon minden korosztálynak megtalálhatod a megfelelő játékokat, amik segítségével szórakoztatva segítheted elő csemetéid fejlődését. Nézz szét a kínálatban, és találd meg a gyermeked számára leginkább megfelelő játékokat!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére