Jelenlegi hely

Játékkonyhák és babák a pöttöm szülőknek

A gyerekek a játékból tanulnak a legtöbbet. Ez olyannyira igaz, hogy ha megfelelő játékok vannak körülöttük, akkor nem igazán van szükség arra a, hogy direkt figyeljünk a fejlesztésükre, ugyanis maguktól fognak ügyesedni, beletanulni a mindennapi élettel együtt járó szerepekbe. Utóbbi szempontból kiemelten fontosak a szerepjátékok, amiket a kicsit általában nagyon élveznek is. Ez az oka annak, hogy a legtöbb gyerek játékkészletében alapvető kellék a játékkonyha.

Miért szeretnek a gyerkőcök a konyhában sürögni-forogni?

Mit lát egy gyerek, amikor otthon van napközben a szüleivel? Valaki szinte minden nap megfordul a konyhában, egy csomó érdekes dolgot csinál, a végén pedig finom ételeket, süteményeket tesz az asztalra.

A gyerekek legjobban azt élvezik, amikor minket utánozhatnak. A felnőttek konyhája azonban veszélyes hely lehet a kicsiknek, ezért a legjobb megoldás, ha biztosítunk nekik egy saját konyhát, ahol tevékenykedhetnek. A legjobb játékkonyhák azok, amik a lehető legjobban utánozzák egy igazi konyha felszereltségét, méretben és biztonsági szempontból pedig a gyerekekre vannak szabva.

Kell egy saját baba

Szintén a leggyakrabban látott tevékenységek között van a kisgyermek gondozás, hiszen ezért vagyunk otthon velük, ez teszi ki a napunk nagy részét. A gyerekek ezt is nagyon szeretik leutánozni, ezért nemtől függetlenül általában előszeretettel babáznak.

Természetesen itt is az a jó, ha a baba minél jobban hasonlít az igazira. A kedvenc reborn babák éppen ezért nagy népszerűségnek örvendenek, a megszólalásig hasonlítanak egy igazi csecsemőre, így gyermekünk úgy érezheti, hogy ő is igazi kisbabát dajkál.

Játékok a fejlődésért

A játékok kicsiknek és nagyoknak egyaránt fontosak. A legjobb, amit tehetünk a gyermekünkkel, hogy mindig korosztályának megfelelő játékokat biztosítjuk számára, így nagyban hozzájárulunk a fejlődéséhez, méghozzá úgy, hogy ő is élvezze.

A www.hawaj.hu oldalon minden korosztálynak megtalálhatod a megfelelő játékokat, amik segítségével szórakoztatva segítheted elő csemetéid fejlődését. Nézz szét a kínálatban, és találd meg a gyermeked számára leginkább megfelelő játékokat!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak
A Balokány-ligetért Egyesület RAJZVERSENYT hirdet “Méhek, a természet apró csodái” címmel!

A Balokány-ligetért Egyesület RAJZVERSENYT hirdet “Méhek, a természet apró csodái” címmel!

Pályázat típusa: alkotópályázat fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számáraBeküldési határidő: 2023. szeptember 15.Korcsoport: 6-14 év közötti gyerekek
Ugrás az oldal tetejére