Jelenlegi hely

A KOTLÓS… a barátnőm igazi tyúkanyó, vagy kufircoló gépezet?

Jó pár éve már annak, hogy a belvárosi, 10. emeleti életünket vidéki létformára cseréltük. Akkor még ’csak’ 3 gyerekkel. A legnagyobb akkor volt 9 éves, a középső két és fél, a kicsi pedig éppen elmúlt egy, még járni sem tudott. Családunk legszebb meséi azonban mégis itt kezdtek el megszületni, méghozzá egy kotlóssal.

Egy csirkeól adott volt a házunkhoz, de a tartásukhoz nem értettem, gyermekkorom óta nem igazán láttam közelről ilyen jószágot…életben. Viszont irtózatosan szerettem volna saját tojásból sütni a bundáskenyeret… így hát a szomszédaim szíve megesett rajtam.

Történt ugyanis, hogy elkotlott a tyúkjuk és a temérdek tojásból kikelt náluk 3 db csibe. Ők viszont nyaralni készültek, én meg csirkére vágytam. Úgy döntöttek nem bíbelődnek a három bébivel, ideadják nekem kotlóssal együtt őket és ha már a csibék eléggé megerősödtek, visszaviszik a mamát.

Meg is történt a transzport… hát én rég nem voltam olyan boldog. Minden szabad 10 percemet a tyúkanyóval töltöttem, néztem, csodáltam, bámultam őt. Rengeteg közös vonás volt bennünk. 3 gyereke volt, minden idegszálával a csibéit leste, az érzékszervei kihegyezve figyeltek minden neszre, csipogásra. Alig pihent, néha el-elbóbiskolt másodpercekre, vécézni sem tudott egyedül soha. A hátán teljesen kihullott a toll, a szabad bőrfelületei pedig rinocéroszéra emlékezettek. Pontosan olyan volt mint én, akit az elmúlt évek intenzív szülős-szoptatós időszaka hasonló állapotúra koptatott.

Mondhatom, jóbarátok lettünk. Az életünk párhuzamos pályákon futott. Szerettem őt. Időnként megbeszélgettük az élet problémáit. Ki mennyit aludt, milyen fáradt…

Viszont az idill vége hamar eljött; a csibék gyorsan nőttek, a barátnőmért megjöttek a gazdái. Kicsit beszélgettem még velük a kertkapuban, elmondtam mennyire örültem, hogy itt volt. Elmeséltem az elméletem, miszerint mindketten szinte belekopaszodtunk a gyereknevelésbe. A szomszédasszony türelmesen hallgatta a mondókámat, de a végén nevetve felvilágosított, hogy a kotlós nem a csibetartásba kopaszodott így meg, hanem a hónapokig tartó, igen intenzív szexbe.

Összeomlottam! Cserbenhagyottnak éreztem magam. Hát én nem. Ez a céda, ez a prosti… Alig várja, hogy itt hagyhassa a gyerekeit nálam, és mehessen vissza kufircolni. Nem is hasonlítunk egymásra. Nem és nem!!

Este lefekvéskor megint eszembe jutott a dolog és elgondolkodtam, vajon mi a fenéért esett ez nekem ilyen rosszul?? És akkor a nagy önvizsgálatban megvilágosodtam:Én már értem! Nem vagyok én cserbenhagyott és nem is vagyok dühös…én irigy vagyok!!!

Felvettem a legcsábítóbb mosolyomat, odafordultam apushoz és a fülébe súgtam:

- Kopasz hátat akarok, MOST!!!

Először furcsán nézett, aztán gyorsan megértette a metaforát….

Két héttel később azonban ez fogadta őt vacsora helyett a konyhapulton:

 

(A barátnőmet meg azóta, ha jól tudom, már megette egy róka.)

Anyinga - Kecskemétimami

Ha jót nevettél oszd meg, hogy mások is nevessenek!

Olvasnál még?

 

Az anya 50 árnyalata, avagy hogy lesz egy császárból pillanatok alatt egy szottyant alkoholista? Nevetésre felkészülni!

Az anya 50 árnyalata, avagy hogy lesz egy császárból pillanatok alatt egy szottyant alkoholista? Nevetésre felkészülni!

Sokszor szembesülök azzal, hogy a távolabbi ismerőseink azt gondolják, hogy a mi életünk valami rózsaszínű felhőben úszó marcipán illatú szirupos gyönyörűség, pedig ez nagyon nincs így.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Ugrás az oldal tetejére