Jelenlegi hely

Egy 4 éves kislány és édesapja gyengéd szerelme...

Ez a fránya ödipális korszak szinte egyszerre jelentkezik családunkban a két középső gyermekünknél, akik bár nem ikrek, igen csekély a korkülönbség közöttük. Egyikük kislány, másikuk kisfiú, így a férjemmel mindkettőnkre jut egy-egy szerelmes csimota.

Ez az időszak sokszor nehéz helyzeteket teremt, ugyanakkor igazán mulatságos is tud lenni.

Meglátásom szerint, a fiúk nem bonyolítják túl a dolgot. Az én kis hősöm például biztosított róla, hogy mindig számíthatok rá, ha esetleg sárkánytámadás áldozata lennék. Kérdésemre pedig, hogy mit is szeret anyában, nem is kezd mindenféle szerethető és sokrétű jó tulajdonságaimon gondolkodni. Ő azt szereti bennem, hogy én szeretem őt. Slussz-passz.

Arra pedig, hogy elvennéd-e anyát feleségül, egyenesen kiröhögött. Ő nem választ öregek közül, meg egyébként is elköltözik majd innen egyszer. Lesz őneki saját háza, saját kecskéje (tudnánk adni esetleg kecskét??? ) és felesége, aki pont jó lesz arra, hogy az ő kecskéit megfejje. Ennyi. A többit meg dolgozzam fel, ahogyan akarom.

A lányok érzelmei énnél sokkal kuszábbak és összetettebbek.

Epekedő vágy, zabolátlan érzelmek, fájdalom, öröm, csalódás, ismerős szavak, igaz hölgyeim? (Én például a mai napig ki nem állhatom, ha a férjem az angol tudását firtatja nekem, mert pontosan tudom, hogy egy jó csaj volt az angoltanára. Bár sosem léteztünk egy időben és térben, én mégis nagyon féltékeny vagyok minden egyes angol szóra, amit a száján kiejt.)

Szóval az én 4 éves kislányom őszinte rajongással szerelmes az édesapjába, ahogy ő hívja: APÓM-ba.

Csak Apóm fürdetheti, Apóm segítheti lábára a cipőcskét, Apómat hívja éjjel ébredve és azt vacsorázik, csakis azt, amit Apóm is eszik, legyen az akár gyulai kolbász. Felkel inkább hajnalban, hogy kimehessen Apómmal megfejni a kecskéket, és ha Apóm nem teljesen lelkes a reggeli ruhapróba eredményétől, akkor bizony újratervezés van. Engem persze hol gyűlöl, hol szeret, miközben mardossa a bűntudat. Én igyekszem türelemmel és barátsággal átsegíteni őt a nehezén, Apóm pedig próbálja a józanész határain belül viszonozni a kislány szerelmét.

Lelkesen kötögeti be a hercegnőruha megszámlálhatatlan masniját. Hajbalzsamoz és hajat szárít. Gyengéden cserél pisis pizsamát az éjszaka közepén, és pofátlanul itthagy engem a hitvesi ágyban, ha szólítja a főnökasszony. Vacsorájának legfinomabb és leghúsosabb darabkáit rabszolgaként pakolja át a kislány tányérjába, de szerelmük természetesen nem teljesedhet be, ez az élet rendje.

Tegnap délután megkérdeztem a kislányomat, van-e kedve kisétálni Apóm elé? Ahogy befordul az utcába, már találkozhatunk is vele, ez különösen nagy boldogsággal töltötte el. Útközben kitalálta, hogy szed egy csokor vadvirágot az ő rég nem látott hercegének. Szedegettük a gazokat serényen, amikor hirtelen elkomorodott az arca, keze megállt a virágok tépkedésében. Aggódva kérdeztem, mi a baj? A válasz a következő volt:

- Hiába minden…. Én szedem itt neki a virágcsokrot, és a végén úgyis téged csókol majd meg!

Anyinga - Kecskemétimami

Olvasnál még?

A KOTLÓS… a barátnőm igazi tyúkanyó, vagy kufircoló gépezet?

A KOTLÓS… a barátnőm igazi tyúkanyó, vagy kufircoló gépezet?

Jó pár éve már annak, hogy a belvárosi, 10. emeleti életünket vidéki létformára cseréltük. Akkor még ’csak’ 3 gyerekkel. A legnagyobb akkor volt 9 éves, a középső két és fél, a kicsi pedig éppen elmúlt egy, még járni sem tudott. Családunk legszebb meséi azonban mégis itt kezdtek el megszületni, méghozzá egy kotlóssal.

 

Az anya 50 árnyalata, avagy hogy lesz egy császárból pillanatok alatt egy szottyant alkoholista? Nevetésre felkészülni!

Az anya 50 árnyalata, avagy hogy lesz egy császárból pillanatok alatt egy szottyant alkoholista? Nevetésre felkészülni!

Sokszor szembesülök azzal, hogy a távolabbi ismerőseink azt gondolják, hogy a mi életünk valami rózsaszínű felhőben úszó marcipán illatú szirupos gyönyörűség, pedig ez nagyon nincs így.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Ugrás az oldal tetejére