Jelenlegi hely

Figyelem! Galiba fesztivál a láthatáron!

Kapaszkodj az időgépbe, indul az időutazás! A felszállás helyszíne Debrecen, mindössze 4 napod van rá, hogy bejárd az emberiség történetét és eljuss a jövőbe! Mindezt a Galiba gyerekfesztiválon. Gyere, nézd meg velünk a programokat!

Időutazás a dinóktól a vikingeken át 2050-ig

A Lúdas Matyi-ihlette debreceni fesztivál idén egy különleges és izgalmas témát választott, időutazásra hívja a látogatókat.

Galiba azaz a liba aki a nagy galibát okozta Matyinak. Fazekas Mihály Debrecenben írta művét, nem véletlen, hogy mély hagyományai vannak a városban Lúdas Matyinak. Eredetileg még a közösségi munkával elkészült Vidámparkot is így nevezték el. A városban emléktábla hirdeti a Református Kollégium híres diákjának emlékét, Matyi hasonmás versenyt rendeztek évekig a gyerekek között.

Az idei fesztivál mind a 4 napján augusztus 17-től 20-ig izgalmas programok által, interaktív játékokon keresztül a gyerekek visszautazhatnak a dinók világába, megnézhetik hogyan küzdöttek a viking harcosok és a középkori katonák, számtalan fotóponton ölthetik magukra a korhű jelmezeket, és a legkíváncsibbak megnézhetik magukat – a modern technika segítségével – hogyan fognak kinézni 20-30 év múlva.

Galiba gyermekfesztivál 2023 programok

Augusztus 17.

Vándorkiállítás és ökojátszóház - Green box fotó - Időutazás 2050-be - Őskori régészet - Kréta kori leletkészítés

Augusztus 18.

Fotószínház - Lánglovagok - Szerencseérme készítés - Viking tábor - Csillagles és mini planetárium - Esti vidámparkozás - Happy-time táncegyesület - Galiba Disco - Led Show - Amirah zumba - Gidrán bemutató - Exoled robot show

Augusztus 19.

Dínó készítés tobozból - Társasjátékok - jégkorszakot megidéző játékok - tiktok reflexjáték - őskölök barlangi maszatoló - western időtazás

Augusztus 20.

Europe Direct játszóudvar - Békebeli kisasszonyok sétája - mandala festés

Játékok

 • Logiscool, a digitális világ iskolája aug. 17-20.
 • Kalandozó Komédium: Történelmi játékudvar aug. 17-20.
 • A Combi Sport Aréna aug. 17-20. - többfunkciós, egyéni és csapat játékra is kiváló egyedi fejlesztésű készségfejlesztő játék
 • Reflexshop aug. 17-20.
 • Mensa HungarIQa aug. 17-20.
 • Mit Játsszunk? könnyed társasjátékok az egész családnak aug. 18-19.
 • Jurassic World: blue VR aug. 18-20
 • tiktok reflex játék Aug. 19-20.

Kézműves foglalkozások

 • Dinoszaurusz és jégkorszak témájú játékok a Természettárral
 • Történelmi játékudvar a Kreatív Élményközponttal
 • Régi debreceni mesterségek utcája a Magyarország Hajdú-Bihar várMegyei Levéltárával
 • Dínós kézműveskedés a Dorkász Szolgálat Közhasznú Alapítvánnyal
 • Időkapszula a Gyermekváros Egyesülettel
 • Galiba kabalák festése a Fény Felé Alapítvánnyal

Haditorna bemutatók

Hadi táborok interaktív élményekkel, középkori sátor, táncbemutatók, hadászati fegyverek, ügyességi játékok várják a családokat!

 • Carpathian Companions Vikings of East Hungary aug. 17-18.
 • Zsongvölgyi Hagyományőrző Haditorna Egylet - aug. 17-20.
 • Európai Friss Csapat – augusztus 19-20.

friss zöldség- és gyümölcskóstoló - célba dobás és kapura rúgás - chill zone - selfie automata - smoothiekészítő turmixbicikli - lemosható tetkók

 • Karvaly Íjászok aug 20.

Állandó programok

Diplomaszerző játék-Debreceni Egyetem - Öltözz be és válj festménnyé!-Déri Múzeum - Abraka gardrób - ISD útlevél készítés-Nemzetközi Iskola - mesés sütikészítés Czirják Erikával - Selfie pontok - Arcfestés

Különleges eseménynek ígérkezik az I. Galiba futóbicikli verseny, a Csibém Csibefutam augusztus 17-én, 17.00 órától

A debreceni vidámpark KRESZ pályáján kerül megrendezésre, 2023. augusztus 17-én. A regisztrált gyermekek három korosztályban mérettethetik meg magukat a versenypályán.

Korcsoportok:

 • 2-3 éves
 • 3-4 éves
 • 4-5 éves

A versenyen való részvételhez kötelező a saját futóbicikli, bukósisak és védőfelszerelés.
A rendezvénynek esőhelyszíne nincs, kedvezőtlen időjárás esetén a szervező a kezdési időpontot 2023. augusztus 17-én a kiíráshoz viszonyítva legfeljebb 60 perccel késleltetheti. Tartósan rossz idő esetében a verseny elmarad.

Jelentkezni a virágkarnevál honlapján keresztül ITT lehet.

A fesztiválra a belépés ingyenes, és a programok is ingyenesek.

Hol lehet enni, inni, pisilni?

Nos, ezek fontos kérdések egy egész napos családi programnál. Az Állatkert árnyékos sétányai, színpada lesznek a programok helyszínei. Megnyugtathatunk mindenkit, hogy a Nagyerdőben és az Állatkertben is több büfé, mosdó várja a látogatókat.
Sőt, a Galiba Fesztivállal egyidőben zajló Virágkarnevál egyik leglátogatottabb programja szintén a közelben található. A Sörkert, ahol a legnagyobb sörmárkáktól kis sörfőzdékig, helyi és országos gasztronómiai kínálatig sok mindent meg lehet kóstolni.

ADL - Debrecenimami

Forrás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére