Jelenlegi hely

Milyen előnyei vannak a fából készült játékoknak?

Két táborra szakadtak a játékrajongók.

Kissé furcsán hangzik, hogy a műanyagból és a fából készült játékoknak külön rajongói vannak, pedig ez így van. Komoly vitát szül a két oldal között, hogy melyik alapanyag lehet a megfelelőbb, illetve a jobb. Az igazság az, hogy mindkét típusnak megvannak az előnyei, de éppígy a hátrányai is, és a végső döntést az esetek többségében úgy is a szülők ízlése határozza majd meg. Amennyiben nehezen döntünk, érdemes szétnézni az Alza kínálatában, ahol biztosan megtaláljuk a legmegfelelőbb darabot, függetlenül attól, hogy miből készült.

A környezet az első

Sokan azzal érvelnek a fajátékok mellett, hogy szemben a műanyaggal ez egy környezetkímélő megoldás, ami ráadásul természetes, maradandó, illetve egyedülálló és utánozhatatlan hangulatuk van. Az is ezek mellett a játékok mellett szól, hogy könnyebben alakíthatóak, mint a műanyagok, az esetleges sérülést akár mi magunk is kijavíthatjuk. Ez persze a másik oldal szemében szó szerint szálka, hiszen úgy vélik, az esetleges rongálódások során könnyebben sérülhetnek meg a gyerekek, ami a műanyag játékoknál nem fordulhat elő. Eközben viszont a műanyagok nagy hátránya, hogy sokszor nagyon rövid időn belül a szemetesben végzik, hiszen nem túl tartósak, a szülők pedig nem fektetnek egy ilyen játék javításába energiát, ezzel szemben a fa valóban tartós, ami akár több generációt is kiszolgálhat. Környezetvédelmi szempontból, tudatos döntésként egyértelműen a fa a szerencsésebb választás.

A képzelet világa

A színes, zörgő, hangos, villogó és még ki tudja, hogy mi mindenre képes játékok olyanok, akár egy varázslat. Mindenre is képesek, ami nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is ámulatot okoz. Ezzel szemben a fajátékok nem ennyire látványosak, viszont ezzel a tulajdonságukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy sokkal többet bíznak a fantáziára. Ilyenkor szokás mondani, hogy a kevesebb néha több! Amennyiben olyan játékot keresünk a gyerekeknek, amit kreativitásra ösztönzik őket, a megnyugtató hangulatú fából készült játékoknál kevés jobb megoldást találunk majd.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére