Jelenlegi hely

Milyen előnyei vannak a fából készült játékoknak?

Két táborra szakadtak a játékrajongók.

Kissé furcsán hangzik, hogy a műanyagból és a fából készült játékoknak külön rajongói vannak, pedig ez így van. Komoly vitát szül a két oldal között, hogy melyik alapanyag lehet a megfelelőbb, illetve a jobb. Az igazság az, hogy mindkét típusnak megvannak az előnyei, de éppígy a hátrányai is, és a végső döntést az esetek többségében úgy is a szülők ízlése határozza majd meg. Amennyiben nehezen döntünk, érdemes szétnézni az Alza kínálatában, ahol biztosan megtaláljuk a legmegfelelőbb darabot, függetlenül attól, hogy miből készült.

A környezet az első

Sokan azzal érvelnek a fajátékok mellett, hogy szemben a műanyaggal ez egy környezetkímélő megoldás, ami ráadásul természetes, maradandó, illetve egyedülálló és utánozhatatlan hangulatuk van. Az is ezek mellett a játékok mellett szól, hogy könnyebben alakíthatóak, mint a műanyagok, az esetleges sérülést akár mi magunk is kijavíthatjuk. Ez persze a másik oldal szemében szó szerint szálka, hiszen úgy vélik, az esetleges rongálódások során könnyebben sérülhetnek meg a gyerekek, ami a műanyag játékoknál nem fordulhat elő. Eközben viszont a műanyagok nagy hátránya, hogy sokszor nagyon rövid időn belül a szemetesben végzik, hiszen nem túl tartósak, a szülők pedig nem fektetnek egy ilyen játék javításába energiát, ezzel szemben a fa valóban tartós, ami akár több generációt is kiszolgálhat. Környezetvédelmi szempontból, tudatos döntésként egyértelműen a fa a szerencsésebb választás.

A képzelet világa

A színes, zörgő, hangos, villogó és még ki tudja, hogy mi mindenre képes játékok olyanok, akár egy varázslat. Mindenre is képesek, ami nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is ámulatot okoz. Ezzel szemben a fajátékok nem ennyire látványosak, viszont ezzel a tulajdonságukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy sokkal többet bíznak a fantáziára. Ilyenkor szokás mondani, hogy a kevesebb néha több! Amennyiben olyan játékot keresünk a gyerekeknek, amit kreativitásra ösztönzik őket, a megnyugtató hangulatú fából készült játékoknál kevés jobb megoldást találunk majd.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére