Jelenlegi hely

Milyen előnyei vannak a fából készült játékoknak?

Két táborra szakadtak a játékrajongók.

Kissé furcsán hangzik, hogy a műanyagból és a fából készült játékoknak külön rajongói vannak, pedig ez így van. Komoly vitát szül a két oldal között, hogy melyik alapanyag lehet a megfelelőbb, illetve a jobb. Az igazság az, hogy mindkét típusnak megvannak az előnyei, de éppígy a hátrányai is, és a végső döntést az esetek többségében úgy is a szülők ízlése határozza majd meg. Amennyiben nehezen döntünk, érdemes szétnézni az Alza kínálatában, ahol biztosan megtaláljuk a legmegfelelőbb darabot, függetlenül attól, hogy miből készült.

A környezet az első

Sokan azzal érvelnek a fajátékok mellett, hogy szemben a műanyaggal ez egy környezetkímélő megoldás, ami ráadásul természetes, maradandó, illetve egyedülálló és utánozhatatlan hangulatuk van. Az is ezek mellett a játékok mellett szól, hogy könnyebben alakíthatóak, mint a műanyagok, az esetleges sérülést akár mi magunk is kijavíthatjuk. Ez persze a másik oldal szemében szó szerint szálka, hiszen úgy vélik, az esetleges rongálódások során könnyebben sérülhetnek meg a gyerekek, ami a műanyag játékoknál nem fordulhat elő. Eközben viszont a műanyagok nagy hátránya, hogy sokszor nagyon rövid időn belül a szemetesben végzik, hiszen nem túl tartósak, a szülők pedig nem fektetnek egy ilyen játék javításába energiát, ezzel szemben a fa valóban tartós, ami akár több generációt is kiszolgálhat. Környezetvédelmi szempontból, tudatos döntésként egyértelműen a fa a szerencsésebb választás.

A képzelet világa

A színes, zörgő, hangos, villogó és még ki tudja, hogy mi mindenre képes játékok olyanok, akár egy varázslat. Mindenre is képesek, ami nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is ámulatot okoz. Ezzel szemben a fajátékok nem ennyire látványosak, viszont ezzel a tulajdonságukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy sokkal többet bíznak a fantáziára. Ilyenkor szokás mondani, hogy a kevesebb néha több! Amennyiben olyan játékot keresünk a gyerekeknek, amit kreativitásra ösztönzik őket, a megnyugtató hangulatú fából készült játékoknál kevés jobb megoldást találunk majd.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak
A Balokány-ligetért Egyesület RAJZVERSENYT hirdet “Méhek, a természet apró csodái” címmel!

A Balokány-ligetért Egyesület RAJZVERSENYT hirdet “Méhek, a természet apró csodái” címmel!

Pályázat típusa: alkotópályázat fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számáraBeküldési határidő: 2023. szeptember 15.Korcsoport: 6-14 év közötti gyerekek
Ugrás az oldal tetejére