Jelenlegi hely

Megnyitotta kapuját a különleges mesevilágot idéző gödöllői Karácsonyház

A Karácsonyház 2023. október 20-án megnyitotta különleges karácsonyi díszbe öltözött mesevilágát a látogatók előtt, ahol kicsik és nagyok egy varázslatos kiállításon, adventi vásáron hangolódhatunk a karácsonyra.

A Karácsonyház előtt mesevilágot idéző mini kültéri forgatag, körhinta és karácsonyi finomságok várnak érkezéskor.

300 négyzetméteren 9 szobában megannyi, különböző színekbe feldíszített karácsonyfák, koszorúk, csillogó üveggömbök, csengettyűk, zenélő, forgó díszek, kisvonatok, Diótörők, angyalkák, karácsonyi faluk, hógömbök, mézeskalács házikók mesebeli karácsonyi hangulata vezet egyik szobából a másikba minket.

Az Északi-sarkon útjelzők, Mikulás, manók, jegesmedvék, a rénszarvasoknak Pata Szalon és Agancs polírozó műhely, csoda mesevilág van felépítve.

Hangolódhatunk az adventre, karácsonyra, dekorációs ötleteket gyűjthetünk, vásárolhatunk a Karácsonyházban. A gyerekeknek adventi hétvégeken Karácsonyváró hétvégi programokkal készülnek, amit mindig az adott héten Facebook oldalukon hirdetnek meg.

December 6-hoz legközelebb eső hétvégén a Mikulás is ellátogat a Karácsonyházba, több izgalmas programmal is készülnek a gyerekeknek.

A Karácsonyház ingyenesen látogatható. Fotózhatunk is, kiposztolhatjuk közösségi oldalainkon, ellenben a kereskedelmi célú fotózáshoz minden esetben előzetes egyeztetés és engedély szükséges.

Babakocsival és kerekesszékkel is jól bejárható, azonban érdemes lehet kevésbé forgalmas napot választani, mi hétköznap délelőtt voltunk.

A Karácsonyház címe: Gödöllő, Szabadság út 12.
A 3-as főút mellett, a kastéllyal szemközt található, a Várkapitányi lak műemléki épületében.

Nyitva tartása:
hétfőtől – szombatig: 9:00 – 18:00
vasárnap: 9:00 – 17:00

december 24-én: 9:00 – 12:00
december 25, 26-án zárva.

Parkolás:
A Karácsonyháztól 50 méterre lévő Művészetek Háza parkolójában lehet, ahol az első 1,5 óra parkolás díja 20 Ft, utána 440,- Ft/óra a parkolás díja. Szombat du. és vasárnap ingyenes.

Forrás, fényképek és további információ ITT és ITT 

- Monorimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Ugrás az oldal tetejére