Jelenlegi hely

Kapszulagardrób három lépésben

A kapszulagardrób kialakítása cseppet sem bonyolult feladat, egyúttal nagyon is jó irány, ráadásul a fenntarthatóság elveivel is harmonizál. Az alábbiakban három lépésben bemutatjuk, miként hozható létre egy tökéletes ruhatár!

1. Funkcionalitás

A kapszulagardrób lényege, hogy az átlag ruhásszekrényekhez képest jóval kevesebb ruhadarabbal operál, ugyanakkor azok a modellek, amik szerves részét képezik a „kapszulának”, több tekintetben is megfelelőek. Például a funkcionalitás az egyik olyan jellemző, ami elsőbbséget élvez, és amire történetesen a Helly Hansen női téli kabát kitűnő példa. A gyártó mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a modelljei ellenálljanak a különböző időjárási kihívásoknak. Ennek az előrelátó, strammságra építő hozzáállásnak manapság látni csak igazán a hozadékát, amikor a meteorológia egyáltalán nem kiszámítható, sőt azt sem túlzás állítani, hogy abszolút kiszámíthatatlan. Így, bár télen az előző években túl sok fejtörést nem okozott a hó, vagy az ónos eső, ez napjainkra jelentősen megváltozott. Nem elég, hogy viszonylag gyakoriak a havazások, de a mínuszok is támadnak, úgyhogy a funkcionális öltözködés immár nem pusztán azoknak kifizetődő taktika, akik kapszulagardróbra vágynak, bár nekik mindenképpen az. Ez tehát az első lépés, olyan modellek összeválogatása, amik maximálisan funkcionálisak, megfelelnek az évszaki sajátosságoknak, egyúttal kombinálhatóak is.

2. Stílusosság

Az eredeti Champion pulóver nőies fazonja kétséget sem hagy afelől, hogy a trendi fellépés a kapszula gardrób kedvelőinek az életéből sem hiányozhat. Sőt! Ez a második lépés. A stílusosság megteremtése az öltözködésen keresztül. Ez egyébként egyszerű, és nagyszerű folyamat, hiszen nincsen másra szükség csak azon ruhaneműk összeválogatására, amik kellem tekintetében pontosan azt képviselik, ami egyénileg befutó, tetszetős, és természetesen stílusos. Azok a variációk különösen ideálisak, amiknek a megjelenése nemcsak éppen most divat, hanem vélhetően az is marad.

3. Sokoldalúság

Végül, de nem utolsó sorban megérkeztünk a harmadik lépéshez, ami jól példázza, egyúttal rávilágít a kapszulagardrób esszenciájára. A sokoldalúság azt jelenti, hogy bár a szekrényben nincsen ezernyi ruha, aminek aztán persze fele kihasználatlanul lóg a fogason, ám azok a modellek, amik adottak, funkcionálisak, stílusosak és sokoldalúak, azaz az élet számos területen bevethetőek. Céges rendezvények, baráti találkozók, családi összejövetelek, randevúk… Jöhetnek az elfoglaltságok, nincsen olyan program, amire ne lenne alkalmas a fellelhető darabok valamelyike. Ez a típusú szabadság, amikor evidens, hogy nincs lehetetlen, de ehhez mégsem kell fenekestül felforgatni a világot, és felhalmozni megannyi felesleges ruhadarabot, elképesztő érzés, és egyébként az értéke felbecsülhetetlen.

Ha pedig már az értékeknél tartunk, mindez a mentalitás úgy teljesíthető ki a leginkább, ha minőségi ruhaneműkre, azaz megbízható gyártókra esik a választás, mert így nem pusztán a jelenlegi, aktuális helytállás borítékolható, hanem a hosszú távú strapabírás is, ami újfent megtérülő befektetéssé varázsolja a beruházást.

-SZPONZORÁLT TARTALOM-

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére