Jelenlegi hely

3,6 millió Ft magánadomány gyűlt össze az 5. Élő Adáson

Az állami gondozásban felnőtt és a menekült hátterű fiatalok, valamint a fogyatékos gyermeküket nevelő anyukák életét tették reménytelibbé mindazok, akik adományoztak a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány Élő Adás elnevezésű jótékonysági estjén október 28-án az erzsébetvárosi Szikra közösségi irodában. A mintegy 80 adományozó és támogató – köztük Kafia Mahdi, szomáliai származású fotómodell, Molnár Áron színész, a noÁr mozgalom alapítója és Oláh Ibolya énekesnő – személyesen vagy online csatlakoztak az innovatív, játékos és licit alapú adománygyűjtő rendezvényhez. 

Az Élő Adás az angol The Funding Network modelljén alapuló adományozói est, amely a világ csaknem 30 országában megvalósuló program, Magyarországon 2015 óta van jelen. A szervezők célja, hogy a világjárvány és gazdasági krízis ellenére se szűküljön be az emberek perspektívája a közvetlen családi-baráti-üzleti körükre; továbbra is meglássák és támogassák a társadalom kiszolgáltatottabb tagjait.

A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány alulról építkező társadalmi kezdeményezéseknek nyújt nélkülözhetetlen támogatást: mentorálást, anyagi forrásokat, továbbá kommunikációs szaktudást. Az idén ősszel ötödik alkalommal megszervezett Élő Adásnak ismét három kedvezményezettje volt, az elnyert források célirányos hasznosulását pedig folyamatosan követi az Alapítvány.

Tűzcsiholó Egyesület – Együtt a család

Azokat a családokat segítik, ahol a szülők maguk is állami gondozottak voltak. Mentorálás, kríziskezelés, tehetséggondozás – ezekkel foglalkoznak a szervezetben. Alapítója Áncsán Aranka, vagy ahogy a gyerekek ismerik: Anyácska, Oláh Ibolya nevelője. A család nélkül felnőtt, családot alapított fiatal felnőttek és gyermekeik balatoni nyaralásra jutnak el az Egyesület jóvoltából, ennek az anyagi fedezetét biztosítja többek közt az Élő Adáson befolyt adomány. A felajánlott magánadományok összértéke: 1.382.000 Ft

Találj Magadra Egyesület – Találj Magadra - Találj Társakra!

Az Egyesület missziója, hogy az eltérő fejlődésű gyermeket napi 24 órában gondozó anyák kiléphessenek elszigeteltségükből. Azon dolgoznak, hogy minél többüknek jusson segítő beszélgetés, pszichológus, szabadidő és kikapcsolódás. Ha az anyuka jól van, az egész család jól van, ezért az Egyesület munkatársai minőségi énidőhöz segítik azokat az anyákat, akik ezt nem tehetnék meg fogyatékkal élő gyermekük mellett. A felajánlott magánadományok összértéke: 1.275.000 Ft

Open Doors – Útilapu Hálózat – CultiRider projekt

Céljuk a kultúrák közötti párbeszéd megteremtése; most a budapesti közösségi terüket, a Miradoort szeretnék vidéki közösségekhez elvinni egy átalakított kisbusz formájában. Így hátrányos helyzetű, menekült hátterű tagjaik bemutatkozhatnak országszerte, és segíthetnék az előítéletek lebontását. Kafia Mahdi, szomáliai származású fotómodell az Élő Adáson személyesen és magyarul mesélt az Open Doors által létrehozott közösségi teréről, ahol ő maga is befogadó, barátságos társaságra talált.

A felajánlott magánadományok összértéke: 993.878 Ft

Az Élő Adás során a szervezetek képviselői néhány percben bemutatták a törekvéseiket az adományozási szándékkal érkező vendégeknek. A prezentációkat és a közönség kérdéseit követően elindultak a felajánlási körök, a jelenlévők pedig nyíltan, szóban megtették pénzbeli és egyéb felajánlásaikat a számukra kedves projektek részére.

A jótékonysági estet személyesen és online támogató csaknem 80 résztvevő mellett több százan az eseményt megelőző, közösségi médiában futó kampány heteiben segítették anyagilag a társadalomformáló ügyeket. A magánadományok pontos összértéke 3.651.000 Ft, a források 91 százaléka közvetlenül a nonprofit szervezetek projektjei keretében hasznosulnak egy éven belül.

Forrás: Salamon Márk

Fotók: Hajnal Ági Photography

- Budapestimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére