Jelenlegi hely

Vizes játékok otthoni kánikulai napokra, kis lakásokba

Mit tehet az ember, ha nem tud eljutni a strandra? Pláne, ha egy kis lakásban meg van áldva pár kiskorúval is. Nincs más hátra, mint a kreativítás!

Rengeteg ötletet találunk szerte a neten, fantasztikus vizes játszótereket épít a rokonság a gyerekeknek. Pedig tudjuk, hogy a legegyszerűbb játékok éppúgy el tudják varázsolni a kicsiket!

Teraszra, minikertekbe való egyszerű vizes gyerekjátékok

Az alapanyagszükséglet igazán kicsi, elegendő hozzá pár üres műanyag kupak, csipesz, szívószál, egy-egy kisebb vizipisztoly, pár darab lego kocka, lavór, vödör, üres ásványvizes palack… és persze víz, víz, víz.

Matatni egy lavórnyi vízben is hűsítő tud lenni, kézzel-csipesszel a kupakokért vagy lábbal labdákat pakolgatni, halászgatni. Ez utóbbi nem elhanyagolhatóan edzi a talpat is!

(Forrás: Pinterest.com/ajandekotletelo; icanteachmychild.com; Pinterest.com/Lélia Crispin; Pinterest.com/Eszter Tóth)

A konstruktőr apukák összedobhatnak műanyag csövekből vagy palackokból egy-egy komolyabb öntögetős rendszert, imádják a fiúk, mikor a kisautót, golyót le kell önteni, juttatni vízzel a rendszer aljára. Tapasztalatból mondom, ne engedjünk a csövek átmérőjénél nagyobb tárgyat beletenni. Hacsak nem akar valaki 24 órás szerelő szolgálatba állni.

(Forrás: Pinterest.com/Louise; mgreenhp.blogspot.com; tikkido.com; Pinterest.com/Németné Bukva)

Ha egy lavórnál nagyobb hely van

Vagy épp hosszúkás a rendelkezésre álló hely, akár egy vizi csatornát is felszerelhetünk a kerítésre vagy lábakra állítva. Lehet benne hajókázni, szívószállal fújva hajós versenyt rendezni.

(Forrás: socialfieldtrips.com; meaningfulmama.com; toddlerapproved.com)

Lefoglalja a kicsiket a víz szállítása egy szivaccsal egyik vödörből a másikba, vagy futva egy pohárral a nagy kancsóba. A nagyobbak vízipisztollyal tárgyakra is lövöldözhetnek.

(Forrás: Pinterest/Evelin; christmaslightsetc.com; Pinterest.com/miPicnic Experience; jacofallthings.com)

A kerti fára vagy sátrat, jelképes házat barkácsolva szalag erdőt tudunk készíteni. A gyerekek imádnak benne bujkálni. Nincs fátok? És egy napernyő akad? Néhány égőből álló ghirlanddal igazi titokzatos palotává varázsolhatjuk. Annyit fognak körülötte rohangálni a gyerekek, alig lehet majd ágyba tenni őket!

(Forrás: cleaneatingwithkids.com; kidscreations.com; ketkes.com; theownerbuildernetwork.com)

Párakaput is lehet készíteni házi barkácsban, az alapanyagokat filléres áron be lehet szerezni már egy szupermarketben is. Persze ennek is lehet egyszerűbb, otthoni változata ha van slagunk és műanyag palackunk.

Hűsítő pancsolást kívánunk!

ADL - Debrecenimami

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére