Jelenlegi hely

Adományozás online, appon és csomagolva

A modern idők modern megoldásokat követelnek! És ebben a segítségnyújtás sem lehet kivétel. A legnagyobb adománygyűjtő szervezetek kevesebb helyen, kevesebb önkéntessel, de annál több megoldással várják az adományokat idén karácsonykor.

Csak úgy tudod igazán megváltoztatni és jobbá tenni az életedet, ha megváltoztatod és jobbá teszed másokét. /James R. Doty /

 

Adományozás appon, online, ja és azért dobozban is

Ez az az év, amikor a banki átutalásokként érkező adományokat nem az utolsó percben feltámadó lelkiismeretünknek hanem a külső körülményeknek fogja minden szervezet érteni.

Igen, online eddig is lehetett adományozni, pénzt utalni vagy telefonos gyűjtőakcióban részt venni. De idén mindenkinek egy kicsit kreatívabbnak kell lennie: mozgó troli mint gyűjtőpont; online adományozható cipősdoboz, könyv, játék; Szívposta vagy  épp az önkénteseket megszemélyesítő, életnagyságú kartonfigurák várnak ránk.

Mikulásgyár

A MikulásGyár idén is nyitva, 2020. december 1. - 20. között a Lurdy Házban várja naponta 10.00-től 19.00 óráig az adományozókat.
Országos gyűjtőpontok az Auchan Magyarország áruházai is, ahol csak tartós élelmiszereket és higiénés termékeket tudnak fogadni.

Hivatalos MikulásGyár-gyűjtőpont a legtöbb posta is, de csak december 17-ig, ahol térítésmentesen veszik át a lezárt dobozokat. Postahelyek lista letöltése

2019-ben a MikulásGyár 132 tonna adományt gyűjtött össze a rászorulóknak, a mélyszegénységben élő gyermekek részére. Részleteket weboldalukon találsz ITT!

Adni öröm! Minden évben!

Az Adni Öröm! karácsonyi adománygyűjtés most sem maradhat el! A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR közös akciójában idén nem magukat a tartós élelmiszereket gyűjtik a szervezők. Az üzletekben az önkénteseket megszemélyesítő, életnagyságú kartonfigurák várják a vásárlókat. Kis, élelmiszereket szimbolizáló adománykártyákat lehet majd vásárolni hét különböző címletben az Adni öröm! feliratú tábláknál, illetve a tartós élelmiszerek polcai mellett: 99-4500 forintig.

2020. december 16. és 21. között Adni Öröm! Adománykártyákat nemcsak a Spar csoport áruházaiban, de az online shopban is találsz;
Minden egyes SPAR üzletben vásárolt ingvállas lebomló szatyor árából a SPAR 1 Ft-ot továbbít a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 1997 óta gyűjt tartós élelmiszert a SPAR csoport kiválasztott üzleteiben. Az Adni öröm! akció az elmúlt huszonnégy évben az ország egyik legnagyobb és legismertebb karitatív kezdeményezésévé vált, melynek során minden évben rászoruló emberek tízezreinek készül gazdag ajándékcsomag.

Részleteket weboldalukon ITT találsz!

Az ökomenikus szeretet.éhség. mézeskalácsszív

Az Ökomenikus Segélyszervezet 2020-ban 25. alkalommal hirdeti meg Országos Adventi Pénzadománygyűjtését A sokak által az emblematikus szeretet.éhség. mézeskalácsszívről ismert összefogás negyedévszázad alatt Magyarország legnagyobb civil pénzgyűjtésévé vált.

Hogy mi a titok, amiért évről évre százezrek csatlakoznak? Talán éppen az, hogy célkitűzéseik túlmutatnak a karácsonyi jótékonyságon: segélyszervezetük a beérkező adományok mintegy 10-15%-át használja fel csupán az ünnepi segélyakciókra, az adományok túlnyomó része az következő év hétköznapjaiban segít a rászorulókon.

Idén először elindították a szeretet.éhség. Szívpostát, amivel egyszerre küldhetünk egy különleges kis karácsonyi ajándékot a szeretteinknek, akikkel most nem tudunk találkozni, és segíthetünk a rászoruló családoknak.

Részleteket weboldalukon ITT találsz!

Cipősdoboz, az örök klasszikus

Advent első hétvégéjén idén is kinyitottak a Baptista Szeretetszolgálat által koordinált cipősdoboz gyűjtőpontok. Sajnos idén a korlátozások miatt a pontok több mint felének be kellett zárnia.

Mikulástroli gyűjtőpont

A BKK és a BKV Zrt. és persze a télapó jóvoltából idén is leadhatjátok cipősdoboz ajándékaitokat Budapesten a tündöklő mobil-gyűjtőponton, a Mikulástrolin!
Itt találjátok a menetrendet.

Készítsd el online cipősdobozod vagy vegyél könyvet, élelmiszert bele!

A Liliput Játékvilág gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a cipősdobozkészítést, elsősorban azok számára, akik a nagy karácsonyi hajtás ellenére is szeretnének gondolni, s meglepetéssel kedveskedni azoknak a  rászoruló gyerekeknek, akik más módon nem kaphatnak karácsonyi ajándékot. Látogass el a Játékbolt weboldalára, www.liliputjatek.hu/ciposdoboz, s válaszd ki milyen korú és nemű kisgyereket szeretnél megajándékozni, tedd a dobozod virtuális kosaradba, s a Liliput minden mást elintéz helyetted. Kiválaszt, bevásárol, becsomagol, letép, megír, elküld a nevedben.

Adományozhatsz online adományjegy megvásárlásával december 15-ig a Bookline oldalán könyvvásárlás közben vagy a Harmat Kiadónál gyerekkönyvet; A NekedTerem jóvoltából idén is van lehetőség tartós élelmiszerrel támogatni a szükségben élőket.

Részleteket ITT találsz!

Online pénzadományok civil szervezeteknek

Adjuk össze!

Az adhat.hu adományozási portál a NIOK Alapítvány adományozást támogató szolgáltatásainak oldala. Céljuk, hogy az adományozni kívánó magánemberek és vállalatok, valamint az adományokat gyűjtő szervezetek egymásra találjanak.

Szervezetként indíthatsz, magánemberként támogathatsz civil szervezeteket adományoddal. Ha nincs konkrét jelölted, akár támogatásra váró témák szerint is kereshetsz a zöld projektektől, sporttól az oktatáson át az egészségügyig igen széles a portfólió.

Részletesebben weboldalukon tájékozódhatsz ITT!

Jótékonyság applikáción

Bizony, már a mobilodról egy kattintással akár jótékonysági projekteket is támogathatsz, melyek megvalósulását nyomon is követheted a CHERRISK GO alkalmazáson keresztül.

Az alkalmazással 26 657 támogató 14 294 300 Ft-ot adományozott eddig.

A CHERRISK-közösség segített már egyebek közt a Bátor Tábornak, a Heim Pál Gyermekkórháznak és a Bogáncs Kutyaotthonnak, a Magyar Macskamentő Alapítványnak vagy éppen a leukémiás gyerekeknek is.

A CHERRISK GO applikációval virtuális cserkókat gyűjthetsz, és beválthatod őket jobbnál jobb kedvezményekre, termékekre, vagy jótékony célokat is segíthetsz! A lényeg, hogy mozogj sokat, pl. sétálj, fuss, biciklizz. Minden 5 perc mozgásért jár egy virtuális cserkó amit beválthatsz goodie-kra. Ez lehet egy könyvutalvány, ingyenes házhozszállítás, egy alapítvány projektjének a támogatása. Ne aggódj, a segítség nem virtuális: a támogatási időszak végén valódi pénzt adnak a szervezeteknek!

Az Applikációt ITT találod!

ADL - Debrecenimami

Forrás: a cikkben feltüntetett szervezetek Facebook oldala és weboldalai

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére