Jelenlegi hely

Halloween-i rajzfilmajánló rémüldözni vágyó gyerekeknek

Unalmas őszi napokon megjön a vágy az izgalomra, a magas adrenalinszintre. Nem muszáj a rémmozizásról elzavarni a gyerekeket, a közös családi mozizáshoz itt a 10-es lista!

 

Top10-es listánkban animációs filmek szerepelnek, klasszikussá vált hősök és A-generációsak egyaránt. Készítsétek a patikukit és a plédeket, irány a dívány! Mert mozizni jó! De együttmozizni még jobb!

Hotel Transylvania – Ahol a szörnyek lazulnak

A 2012-es film még most is lenyűgöző fantáziával és humorral ábrázolja hogy Drakula gróf ötcsillagos luxuskastélyában vajon milyen lehet a nyaralás, ha a vendégek a szellem- és szörnyvilág lakóiból kerülnek ki. A csavar abban rejlik, hogy vendéglátójuk, Drakula apuka által a 118. születésnapját ünneplő kislánykájának szervezett hatalmas bulira betéved egy élő ember! Persze tinilány hősnőnk, aki mit sem sejt az emberek valódi természetéről,  azonnal bele is szeret.

Természetesen készült belőle bőven folytatás és rajzfilmsorozat is, aki szeretne, elmerülhet benne hetekre.

Forrás

A halott menyasszony

Tim Burton Oscar díjra jelölt alkotása egyedi atmoszfárájával új stílust teremtett az animációs filmek között. Látványvilágánál csak a története egyedibb: főszereplőnk, Victor tévedésből feleségül vesz egy halott menyasszonyt igazi jegyese helyett. Hogyan lehet „elválni” a holtak világában egy halott menyasszonytól azaz feleségtől, aki nem is olyan gonosz, és megmenteni szeretett élő menyasszonyát, akit vőlegénye rejtélyes eltűnése miatt családja házasságba kényszerít?

Forrás

Casper

Igaz, nem pusztán rajzfilm, hiszen ez egy vegyes technikájú filmvígjáték, az első élőszereplős-animációs film volt annak idején, de mégsem lehet kihagyni! A valós és számítógéppel készült hátterek kombinálásával létre jött a mesében a kicsiny és kedves szellemgyerek, Casper, aki nem vágyik semmi másra, mint hogy barátra leljen. Ugyanígy van vele egy kislány - az akkor még tizenéves Christina Ricci alakítja - is, aki tudós édesapjával éppen a kastély szellemeinek elűzésére érkeznek és be is költöznek. Ezt nem nézhetik tétlenül Casper két goromba nagybátyja! Persze a kötelező sikítások és ájulások után közös nevezőre jutnak, hogy kis is az igazi gonosz és hogyan lehetne visszafordítani az idő kerekét.

Persze folytatás is készült, rajongóknak kötelező!

Forrás

Coco

Az emlékeit elfelejtett nagymamának gitározó unoka videója bejárta a világot, bizony, az ebből a filmből való. De hogy kerül Miguel kezébe a gitár, mikor szülei folyton tiltják tőle? Ehhez meg kell szegnie az élők és holtak világának szabályait, felderít akaratlanul is egy ősi családi rejtélyt. Vele együtt mi is megismerjük a mexikóiak halottak napi szokásait és gondolatait. Persze nem lenne igazán élvezhető film a hatalmas poénok és a fantasztikus dalok nélkül.

Forrás

ParaNorman

Mit tehet egy kisváros, ha megszállják a zombik? A kiközösített, különös kissráchoz, Normanhez fordulnak lakói segítségért, aki tud beszélni a halottakkal. A félreértett fiúnak a zombik mellett meg kell küzdenie boszorkányokkal és szellemekkel, de ami még rosszabb, hogy a felnőttekkel és az előítéletekkel is, hogy elérje célját és véget vessen az évszázados átoknak. Minden paranormális képességére és erejére szükség lesz ahhoz, hogy ezt a kísérteties helyzetet megoldja.

Forrás

Frankenweenie – Ebcsont beforr

Tim Burton második filmje a listán, nem véletlen. A fiatal filmes és tudós Victort apja által ráknyszerített sportedzése közben hatalmas szomorúság éri, mikor legjobb barátját, a kutyáját elgázolja egy autó. Victor elhatározza, hogy életre kelti Sparky-t. Tudományos kísérlete sikerül, így az összefoltozott eb valóban feltámad. Victornak azonban sejtése sincs, hogy mindennek milyen következményei lesznek. Az élőholt Sparky-t eleinte el tudja rejteni, ám amikor valaki meglátja a feltámadt kutyát, mindenki szeretné Sparkyhoz hasonlóan visszakapni kis kedvencét.  De a kísérleteik balul sülnek el, és szörnyekké változnak a kis kedvencek, ráadásul kiszabadulnak a városba....

Forrás

Rém Rom

DJ mindig is sejtette, hogy a szemközti házzal valami nagyon nem stimmel. A  mogorva, magának való vénember, Nebbercracker lakik benne, a háza azonban cseppet sem olyan, mint a környékbeli otthonok. A romos kégli életre kel és mindenkire rátámad, aki a közelébe merészkedik. Aki az ajtaja mögé kerül, többé nem látja meg az utcát. DJ és két cimborája, Chowder és Jenny merész felfedezőútra indul, hogy kiderítsék, ki, vagy mi mozgatja a lélegző és éhező házat. A három jó barát egy ördögien gonosz lénnyel találja szemben magát és meg kell menteniük a szomszédságot a pusztulástól.

Forrás

Szörny Rt.

Tuti Te is féltél kiskorodban, hogy valami van az ágy alatt vagy a szekrényben! És az is biztos, hogy a felnőttek azt mondták, hogy nincs. És ha igen? Ebben a mesében a gyerekszobák szekrénye mögött van egy univerzum, azaz a szörnyek országa, Monstropolis. Ahol a legfontosabb tennivaló a gyerekek megijesztése. A Szörny Rt.-nél dolgoznak a legjobb rémisztők, akiknek dolguk, hogy minél több sikoltást begyűjtsenek, hogy Monstropolisnak elegendő áram jusson…

Forrás

Scooby-Doo és a vámpír legendája

Scooby-Do a két négyballábas eb ugyancsak csetlő-botló gazdájával és tuti kis nyomozócsapattá verbúválódott barátaikkal együtt tucatszámra oldották meg a rejtélyeket a jóval rövidebb epizódokból álló sorozatban. Naná hogy egy egész estés vámpíros rémes mese is készült belőle.  Ausztrál tengerparti vakációjuk közben felkelti a figyelmüket egy zenei fesztivál, amit a Vámpír Sziklánál tartanak. A fesztivállal nincs minden rendben: a fellépőket ugyanis elrabolja Yowie Yahoo, az ausztrál szörny, aki mindegyiküket átváltoztatja vámpírrá.

Forrás

Hókusz Pókusz

Persze egy boszorkányos film – még ha nem is rajzolt – muszáj, hogy felkerüljön a listára! A Sanderson nővérek, Winifred, Sarah és Mary valaha boszorkányként máglyán végezték, de a XX. század végén, egy Halloween éjszakán újra életre kelnek. Sőt, ott folytatják, ahol 300 évvel ezelőtt abbahagyták! Eleinte Max Dennison és húga lesznek a fő célpontjaik, ami a molesztálást illeti, de aztán megjelenik a szépséges Allison és 3 gyermeke, akik földöntúli képességeikkel törhetik meg boszik több száz éves átkát.

Forrás

ADL - Debrecenimami

 

Forrás: Wikipédia; MeselandiaTv; Listakép: Pexels/Taryn Elliott

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére