Jelenlegi hely

Hogyan ne keserítsd meg a nyaralásod?

Hallottál már a Párizs szindrómáról? Amikor valamire nagyon készülünk, nagyon sokat várunk tőle, és csalódunk, mert a valóság végül más lesz.

Bár számomra Párizs soha nem volt kiábrándító, sőt(!) de simán el tudom képzelni, hogy a szerelem, a kultúra, a divat, és az ízek fővárosa címek túlzott elvárásokat ébresztenek.


Azt viszont elképzelnem sem kell, hisz pontosan tudom, hogy a túlzott elvárások milyen fájdalmas űrt tudnak teremteni maguk körül. Tapasztaltam én is, hogy milyen frusztrálóan kínzó a nyomukban járó csalódás.

Amikor a tökéletes karácsony nagyon is emberire sikerül...
Amikor a hétvége, amiben egy egész havi feladatot akarunk belepréselni, nem hagyja magát...
Vagy amikor a nagy gonddal tervezett program unalomba fullad...
 

Ugye sejted, hogy mi a ránk leselkedő "Párizs szindrómás" helyzet mostanában?

Igen: a szabadság!

Amikor egyszerre szeretnénk, a legjobb anyák, a legjobb párok (szeretők), és a legjobb önmegvalósítók is lenni.

Amikor be akarunk hozni mindent, amit a hétköznapokban kihagytunk, és közben felhőtlen boldogságot akarunk érezni. Tudod, azt, ami a jól megkomponált Instaképeken olyan kézzel foghatóan valóságosnak látszik.

Utálsz, ha azt mondom, hogy ez nem biztos, hogy sikerülni fog?

Sőt! Szinte biztos, vagyok benne, nem fog sikerülni!

Lehet, hogy egyetlen tökéletes kép sem készül majd rólatok, és jó eséllyel sok-sok emberi pillanatból áll majd ez a néhány nap, vagy hét.

Hát utálj!

De ha kiutáltad magad, akkor próbálj ki néhány örömre (nem felhőtlen boldogságra) hangoló tippet, amik ráhangolnak az elvárás mentes laza létezésre!

Nem csak a szabadság alatt. Nekem be szoktak jönni:

1. Légy nyugodtan tökéletlen - a nyaralás alatt (is)! Pont így vagy Ok! Pont így vagy egyedi. A legtöbb ember szerint a tökéletlenség sokkal szexibb, mint a steril, megkomponált hibátlanság. Tudod Mark Darcy is szerette Bridget Jones-t, úgy ahogy volt. Nyugi, nem slamposságra vagy ápolatlanságra biztatlak, csak laza természetességre. 

2. Ha belejöttél a tökéletlenségbe, akár bátran ki is nevetheted az elfuserált helyzeteket. Tudod: ha már egyszer elfuserálódtak, legalább tegyék ezt vidáman! :) Igaz, az már a haladó szint, de kis gyakorlással egészen hamar el lehet ide jutni.

3. Fogadd el azt, ami van! Akkor sem lesz jobb, ha harcolni kezdesz ellene. Csak frusztrált és fáradt leszel. Próbáld ki a varázsmondatot: „Pont így akartam”. Aztán nézd meg mi változik meg a nyomában. Biztosan nem áll el tőle az eső, nem tűnik el a fagyifolt a fehér pólóról, de a morcosság faktor jelentősen csökkenthető.
Tudom ez már az extrahaladó szint, de gyakorlással működtetheted!

4. Légy ott, ahol vagy, légy jelen a pillanatban! Ne fényképezz, és naná, hogy ne mobilozz, csak légy jelen! Figyelj arra, hogy mit érzel! Milyen érzés a nap melege a karodon, a víz, vagy az erdő illata az orrodban, a fagyi íze a szádban. Ha csak pár pillanatra is, de be tudod fogadni a jelent, akkor a nyomában valami csodaklassz öröm és lazaság árad majd szét benned.

5. Állj meg időnként, és keress apró csodákat magad körül! Bármi lehet csoda, ami megérkezik a szívedbe. Egy kis napsütésfolt az ágyon, egy isteni illat a konyha felől, árnyék a tűző napon, jeges limonádé, hűtött dinnye, hűsítő pancsolás. A gyerekek remek csodavadászok. Vond be őket a játékba! Ha megvan a csoda, álljatok meg egy pillanatra, és élvezzétek ki, örüljetek neki.

BONUSZ TIPP! Tanulj meg hálát adni, azért amid van!
A néha idegesítő családodért, a néha zajos gyerekeidért, a néha türelmetlen vagy épp elkéső párodért, a rumliért. A napsütésért, a nyugis pillanatokért, a nevetésért, az ölelésekért, a feltöltő látványért. Bármiért, hiszen amíg erre képes vagy: ÉLSZ! Ez pedig a legklasszabb dolog, ami csak történhet Veled.A helyzeteket nem mindig tudjuk megváltoztatni. Azt, ahogy gondolkodunk róluk, és ennek nyomán azt ahogy érzünk, viszont megváltoztathatjuk! A boldogságot örömteli pillanatokban, jó érzésekben mérik. Lehet, hogy csupán ennyi kell a tökéletes nyaraláshoz Egy próbát megér!

Csodaklassz nyarat Neked! :)
 


Garai Orsi 
kvalifikált life és business coach, vállalkozói coach

Tudom, milyen pusztítóan fájdalmas érzés, ha úgy érzed nem vagy elég jó, hogy nem felelsz meg az elvárásoknak, bezzeg mások... Milyen fél éjszaka a belső kritikusod zakatolását hallgatni, elbukottnak érezni Magad, és az elmulasztott lehetőségeken, a kihagyott alkalmakon vívódni. De azt is tudom, hogy ez a folyamat megfordítható, hogy kitartó munkával feloldható. Hogy meg lehet bocsájtani a tökéletlenséget, és meg lehet tanulni szeretni, és elfogadni magunkat, lazán, könnyedén, örömmel létezni...

Abban segíthetek, hogy utat találjatok a laza, vagány, kiegyensúlyozott lét felé. Segítek, hogy elmozduljatok a holtpontról, bátran és a legjobb módon döntsetek ha szükséges, fejlődjetek és kiteljesítsétek legjobb önmagatokat (az élet minden területén).

A közös munka során jobban megismered magad, magabiztosabb leszel. Nő az önbecsülésed, tovább erősödsz, hogy akár vállalkozóként, akár társként, vagy épp anyaként a legjobb Önmagad lehess!

ISTEN HOZOTT AJÁNDÉKOMAT, egy inspirációs ebookot Töltsd le innen:

http://gocoaching.hu/ragyogo-en/

ÖRÜLÖK, HOGY TALÁLKOZTUNK!

 

- KAPOSVÁRIMAMI - 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Ugrás az oldal tetejére