Jelenlegi hely

Új gyerekkönyv jelent meg hazai édesvízi halakról

Beh Mariann Halmesék című kötetét a Budapestimamin egy kis szerencsével meg is nyerheted

SZERETNÉM MEGNYERNI ››

Melyik gyerek ne akarna magának egy saját horgásztavat magánstranddal és csak neki szóló játszótérrel?

A Fűszermesékből megismert testvérpáros, Ella és Rozi nagyszülei pont ilyen paradicsomi környezetben élnek vidéki birtokukon, gazdag növény- és állatvilággal körülvéve. Ide utazik horgászvakációra a két kislány és olasz barátaik, Mati és Lori. A mesekönyvben a gyerekek vízparti élményeiről olvashatunk, melynek fele vakációs kaland – csónakázással, búvárkodással, éjjeli sátrazással –, fele pedig ismeretterjesztés. A gyerekek az izgalmas történeteket olvasva szórakozva ismerkedhetnek meg az édesvízi halak világával, a birtokon burjánzó konyhakerti és vadnövényekkel, de sündisznóval és rókával is találkoznak.


Váradi Henrietta illusztrációival.

A szerző ezúttal is receptekkel színesíti történeteit, így akinek kedve van, útmutatása nyomán készíthet bodzavirág-palacsintát, cseresznyés pitét vagy törpeharcsapörköltet és sült halat. A könyv végén pedig színes összefoglaló található a hazai édesvízi halakról, a megszokottak mellett olyan érdekes nevekkel, mint a szilvaorrú keszeg vagy a szivárványos ökle.

A könyv szerzője, Beh Mariann kertészmérnök, két kislány anyukája, a Bazsalikomos kert márka megálmodója és tulajdonosa. Kedvenc fűszernövényeiből és ehető virágaiból több éve készíti különleges fűszer- és teakeverékeit. Emellett a nagy sikerű A kert konyhája, a Levendula és a Fűszermesék c. könyvek szerzője.

JÁTSZOM A KÖNYVÉRT ››

A kötet megvásárolható a Boook-nál és a könyvesboltokban. 

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Házi nasik zabpehelyből - nem csak gyerekeknek!

Házi nasik zabpehelyből - nem csak gyerekeknek!

Gyorsan elkészíthető, finom, egészséges házi készítésű nassolnivalók zabpehelyből. Íme a kedvenc receptjeim!
Csomagoljunk egészséges tízórait és uzsonnát gyermekeinknek!

Csomagoljunk egészséges tízórait és uzsonnát gyermekeinknek!

Szeretném megkönnyíteni az iskolakezdést a szülők részére. Ha a gyermek háromszori étkezést kap az iskolában, az anyukák nagy része, akkor is aggódik: „eszik-e eleget?” „szereti-e, amit bent kap?” „megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jut-e?” És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a mai gyermekek nagy része nem rajong az egészséges ételekért. Íme néhány hasznos tipp, hogy könnyebb legyen!
Ötletek tanulósarok kialakításához, és nem csak gyerekeknek!

Ötletek tanulósarok kialakításához, és nem csak gyerekeknek!

Egy jól kialakított tanulósarok segíti a koncentrációt és a hatékony tanulást, különösen, ha gyerekekről van szó. Fontos, hogy a tér rendezett, kényelmes és inspiráló legyen. Hoztam néhány ötlet, hogyan alakíthatsz ki ideális tanulósarkot.
Hogyan ünnepelheted meg a Jótékonyági Világnapot?

Hogyan ünnepelheted meg a Jótékonyági Világnapot?

A Jótékonysági Világnap (World Charity Day) minden évben szeptember 5-én kerül megrendezésre. Az ENSZ Közgyűlése hozta létre ezt a napot 2012-ben, és azóta világszerte megemlékeznek róla, hogy felhívják a figyelmet a jótékonyság fontosságára és ösztönözzék a közösségeket és az egyéneket a segítő tevékenységekben való részvételre.
Ugrás az oldal tetejére