Jelenlegi hely

Praktikus tudnivalók a Fényfesztiválról – hogy ragyogóan érezd magad!

A tavalyihoz hasonlóan idén is 100.000 látogatóra számítunk a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon július 6-9. között Pécsett. Összegyűjtöttük a hasznos információkat, amik megkönnyítik a tervezést, informálódást és fesztiválozást!

  1. ZSOLNAY LIGHT ART FÉNYFESTŐVERSENY

Nemzetközi fényfestőversenyünk mindenki számára ingyenesen látogatható, pénteken, szombaton és vasárnap este félóránként ismételve, összesen 11 alkalommal vetítjük le a döntőbe jutott 5 legjobb alkotást a Székesegyház homlokzatán. Pénteken és szombaton 21.30, 22.00, 22.30, 23.00, 23.30-kor, vasárnap pedig 21.30-kor láthatók a versenyalkotások. 22 órától eredményhirdetés és best of vetítés zajlik. Azoknak, akik szeretnék elkerülni a legnagyobb tömeget, a pénteki és vasárnapi vetítéseket ajánljuk!

  1. A FÉNY ÚTJA

A belvárosban 18 állomáson láthatók fényattrakciók, ezek alkotják a Fény Útját. Ezek közül a legtöbb ingyenesen megtekinthető, de aki nem akarja kihagyni a legexkluzívabb fényélményeket sem, azt várja a FÉNY ÚTJA EXTRA 5 különleges helyszíne, amelyek egy karszalag megvásárlásával látogathatóak. (Részletek a 3. pontban).

A Fény Útja megtekinthető: csütörtök, péntek, szombat: 21.30–01.00 között, vasárnap: 21.30–00.00 között.

Jó hír a napközben is aktív fesztiválozóknak, hogy a Kodály Központ, a Civil Közösségek Háza és a Jakováli Hasszán Dzsámi péntektől vasárnapig már déli 12:00 órától várja az érdeklődőket.

Az állomásokat jelölő térkép elérhető itt: https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/terkep

  1. HOGYAN TUDOK FÉNY ÚTJA EXTRA KARSZALAGOT VÁSÁROLNI?

FESZTIVÁL ELŐTT:

Karszalagot a fesztivált megelőzően online az alábbi linken, illetve a Zsolnay Örökségkezelő Infopontjain lehet vásárolni. A karszalagok személyes átvétele csak a fesztivál alatt a jegypénztárakban lehetséges. A karszalagok – sértetlen állapotban – mind a 4 napra érvényesek.

FESZTIVÁL ALATT:

Online: https://bit.ly/feny-utja-extra-jegy-2023

Karszalagvásárlás helyszínek:

  • Pécsi Galéria (Széchenyi tér 10.)
    nyitva: 16.00–01.00
  • Széchenyi tér (Hunyadi szobornál)
    nyitva: 15.00–23.00
  • Sétatér (Csontváry Múzeummal szemben)
    nyitva: 15.00–23.00
  • Ókeresztény Mauzóleum (Szent István tér)
    nyitva: 10.00–18.00-ig
  • Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpont (Zsolnay Vilmos út 37.)
    nyitva: 9.00–18.00
  • Kodály Központ (Breuer Marcell sétány 4.)

csütörtökön 21.00-0.30-ig

pénteken és szombaton 12.00-0.30-ig

vasárnap 12.00-23.30-ig

  • Cella Septichora Látogatóközpont (Sétatér)

nyitva: 10.00–18.00-ig

  • Jakováli Hasszán Dzsámi (Rákóczi út 2.)

nyitva: 12.00-00.00

A Fény útja extra valamennyi helyszínén a kihelyezett QR kódok beolvasásával online is vásárolhatók karszalag jegyek.

  1. UTCAMŰVÉSZETI, ZENEI, SZAKMAI ÉS EGYÉB PROGRAMOK

Az utcaművészeti előadások a Széchenyi téren, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma udvarán, az Egyetemi Könyvtár udvarán és a Sétatéren ingyenesen látogathatóak.

A Parázsfészek tűzzsonglőr programjai a Barbakán várárokban szintén ingyenesen látogathatók.

Az Apolló Mozi audiovizuális koncertjei és az ott megrendezésre kerülő szakmai programok csak FÉNY ÚTJA EXTRA karszalaggal látogathatóak.  Azonban a termek mérete miatt csak korlátozott befogadást tudunk biztosítani, helyfoglalás érkezési sorrendben!

  1. PARKOLÁS

Idén az új helyszínként bemutatkozó Kodály Központ első és hátsó parkolója, valamint a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont teljes parkolója is ingyenes parkolási lehetőséggel várja a látogatókat.

Továbbá a fesztivál ideje alatt az ÁRKÁD Pécs Bevásárlóközpont tetőparkolója ingyenesen tart nyitva, 700 helyet biztosítva az alábbiak szerint:

  • július 06 – 08-ig (csütörtök-szombat) 21:00-02:00 óráig
  • július 09. (vasárnap) 19:00-01:00 óráig

  1. TÖMEGKÖZLEKEDÉS

A Tüke Busz Zrt. járatsűrítéseket eszközöl és nagyobb buszokat helyez forgalomba pénteken és szombaton éjjel Uránváros és Kertváros irányába, továbbá Fényfesztivál különjáratot indít, amely a Zsolnay-negyed – 48-as tér – Árkád – Kórház tér – Barbakán – Alagút – Ágoston tér – Bóbita bábszínház – Zsolnay Mauzóleum útvonalon közlekedik. Részletek: https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/tuke-busz-menetrend-a-fenyfesztivalon

  1. ÚTLEZÁRÁSOK

A fesztivál alatt, július 6-tól 9-ig, este 20:00-24:00 között tilos a behajtás a Janus Pannonius utcába, a Sétatérre és a Szent István térre.

Minden információ: a Zsolnay Fényfesztivál weboldalán és Facebook oldalán.
 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére