Jelenlegi hely

7 tipp, a 365 napra - Mi van, ha elmúltak a piros szívecskés, kissé már-már giccses ünnepek?

Februárban nem csak a báli szezon köszönt be, hanem vele együtt a szerelmesek napja, házasságok hete, egy szóval izzik a levegő a szerelemtől. Ilyenkor a legtöbb pár próbál belevinni egy kis extra figyelmet a mindennapjaiba, különleges ajándékok, helyszínek, kalandok fűszerezik azt az egy vagy két napot.

És utána? Mi van, ha elmúltak a piros szívecskés, kissé már-már giccses ünnepek? Nos, a legtöbben visszaállunk a régi kerékvágásba, felvesszük a napi rutint és haladunk tovább, egészen kb. karácsonyig, mikor szintén meg akarjuk váltani a világot. Legalábbis a szerelmünk világát.- Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.

Még mielőtt lapoznál, hogy ismét egy szerelem ellenes sztorit fogsz olvasni, állj meg egy pillanatra. Nem ellene, hanem érte vagyok. Totálisan a szerelemért, a párkapcsolatok, házasságok megmentésén dolgozom.

A szerelem jó dolog, egymásban és nem egymás mellett élni pedig még annál is jobb. Hiszem azt, hogy nem csak egyetlen napon, hanem az év 365 napján kell tennünk egymásért. Oda -vissza. Ez egy ízig-vérig adok-kapok játék. Ha én töltök a kis kannádba, akkor te is fogsz az enyémbe. Így boldogok leszünk amíg…. Hát persze! Ha ez ilyen egyszerű lenne! Ó ha tudnád hányszor kaptam már meg, ezeket a mondatokat. Erre mindig az a válaszom, hogy ez bizony egyszerű, csak mi akarjuk túlbonyolítani.

Mi a boldog párkapcsolat titka?

Nincs titok, hiszen ahányan vagyunk, annyiféle módon éljük meg, annyi minden fontos, kevésbé fontos, szerethető vagy bosszantó számunkra. Így receptet egyértelműen nem lehet megfogalmazni. Inkább összeszedtem 7 pontban azokat a dolgokat, melyeket kortól függetlenül, nagyon egyszerűen be lehet építeni a mindennapjainkba, a hatása pedig érezhető lesz az év 365 napján.

1. Magadba fektess! Elsőre lehet furcsának tűnik, hogy egy szerelemmel foglalkozó cikk első pontja épp arra ösztönöz, hogy magaddal foglalkozz. Pedig a legelső lépés a saját lelki béke, önszeretet megtalálása. Hiszen ha nem vagyunk jóban önmagunkkal, akkor bizony hogyan várjuk el, hogy párunk másként tekintsen ránk? Ne sajnáljuk az időt magunktól, csináljunk saját programokat, barátnős estéket. A külön töltött idő, az élmények adnak egy extra löketet mindannyiunknak.

2. Csináld másként! Térképezd fel, hogy milyen napi rutinfeladataitok vannak. Utána pedig bolondítsd meg az egészet. Ha pl.: mindig a konyhában vacsoráztok, akkor alkalmanként a nappali közepén egy hangulatos lámpásokkal körberakott sátorban, vagy a teraszon tegyétek. Vagy ha mindig csak a hálószobában bújtok össze, akkor próbáljatok ki új helyszíneket is.

3. Jelöljünk ki előre fix napokat a héten/hónapban, mikor elmegyünk randizni, és az az este/nap csak a miénk legyen.

4. Ha filmet néztek, tartsatok mozi estet, pont úgy, mintha elmennétek otthonról. Készítsetek listát a kedvenceitekről, tartsatok tematikus estet.

5. Beszélgessetek jókat. Persze nem úgy, hogy kényszeres legyen, hanem inkább könnyed témákat vessünk be. Jól jöhetnek a beszélgetős kártyajátékok is.

6. Öleljétek meg egymást gyakran! A testi érintés nem csak gyermekkorban nélkülözhetetlen, hanem felnőttkorban is. Gondolj csak bele, milyen jó érzés szavak nélkül egymás karjaiban megnyugodni egy húzós nap végén.

7. Nevessetek, játsszatok együtt sokat, mókázzatok! A játék közelebb hoz, hiszen közben csupa jó dolog történik. Erősíti a csapatjátékos szellemet, a kommunikációt. Így zárójelben jegyzem meg, hogy vannak kimondottan felnőtteknek való társasok is, melyekkel aztán igazán megkavarhatjátok az állóvizet.

Nos, a fenti 7 pont csak töredéke annak, amivel fel lehet pezsdíteni a mindennapjainkat, de úgy gondolom, hogy kezdetnek ez is megteszi. Látható, hogy milyen egyszerű az egész. Csak ne feledjük, hogy minden nap tegyünk meg egymásért valami apróságot. Hogy érezze a párunk, fontos a számunkra.

Ihász Anita
Mylovelynotes - párkapcsolat pezsdítés kreatívan
Randikaland könyv szerzője
– egy rendhagyó könyv, amelynek minden házastárs polcán ott lenne a helye

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére