Jelenlegi hely

Szerencsétlenek a gyerekmedencében

avagy búbánat a völgyben

Úgy 6-7 éve megtaláltuk a tökéletes wellness hotelt, gyönyörű kilátással, egy tavakkal övezett csendes völgyben, ami az akkori panellakó énünknek maga volt a Kánaán.
Ennek a 4 csillagos helynek aszuper wellness részlege, a nagyon finom ételei és a kedves személyzete annyira magával ragadott, hogy megszerettük, de annyira, hogy  konkrétan bronz, majd ezüst kategóriás törzsvásárlók lettünk, amikor csak tehettük mentünk, és nem volt semmi más fontos: csak mi és a pillanat...

A legapróbb részletekig tudtunk mindent, melyik medencében hová kell ülni ahhoz, hogy legtovább a miénk legyen az "élmény", hogyan kell elővarázsolni a párát az illat szaunából, hogy Zsuzsi csinálja a legszebb és legjobb melange-ot a drinkbárba, hogy milyen fincsi, ha málnaszörp kerül a száraz fehér pezsgős welcome drinkbe és, hogy nincs ám beszorulva az aranyhal az odúba, csak szimplán bújkál.. Emlékszem még, ahogy üldögéltünk a jakuzziban és jött ment egy-egy család, apuka, anyuka, gyerek vagy épp gyerekek; ahogy ők is drága pénzért, horror áron töltötték ott a szabadidejüket, és még csak ki sem mozdulhattak a gyerekmedencéből. Hányszor gondolunk arra, hogy "szerencsétlenek ott a gyerekmedencében" ott, ahol sem buborék, sem pezsgőfürdő, sem vízsugár, sem örvény sincsen. Ahol nincs más csak állandó felelősség, odafigyelés, nehogy valamelyik gyerek elmerüljön. Abban a medencében, ahol minden mozaik darabka egy  "óvatosan", "ne ugrálj", 'vigyázz csúszik"...

Emlékszem itt derült ki, hogy várandós vagyok..

Aznap már nem mentem masszázsra, Zsuzsi a nagy örömre meglepett egy búcsú pálinkával és egy új élet kezdődött...

Ma 4 évvel később, már mi vagyunk azok a szerencsétlenek a gyerekmedencében.

5 perc szünetet kaptam, mert a mama is velünk "pihen", így együtt tartják a frontot.

5 perc szünetet - egy élménnyi időt a jakuzziban, ahonnan figyelhetem, ahogy mama és apa vigyáz a két gyerekre. 

Bebillegett egy fiatal pár is, a lány falatnyi bikiniben, csodaszép volt, falták egymást a buborékok között, úgy mint mi ugyanott úgy 5 évvel ezelőtt - majd a mindent elrejtő tankinimből pofán csapott a víz és a nosztalgiát felváltotta a kacagó gyerekem, aki megállapította, hogy "megeszem anyát, mert egy kád levesben bugyog"

A hotelben nem változott semmi, ugyanaz az élmény, ugyanaz a pincér, ugyanonnan jönnek a buborékok, de mégis - minden teljesen más.

A Te világod is teljesen felfordult a gyerekek érkezésével?

 

 - Győrimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére