Jelenlegi hely

Séta a cölöpösvényen - Tiszakécskei Nádirigó Tanösvény

A Holt-Tisza élőhelyeit, élővilágát megismertető Nádirigó tanösvényt 2021-ben adták át. A babakocsival is jól járható cölöpösvény hossza 2500 méter. A túra az Ókécskei Sportcsarnok mellől indul, ahol egy szuper kis játszótér várja a gyerekeket.

A tíz állomás információs táblákon vezet bennünket végig, amin mozgatható, interaktív játékelemek vannak kicsiknek, nagyoknak.Találhatunk gyógy- és fűszernövény spirált, rovarhotelt és mezítlábas ösvényt is, amit szintén érdemes kipróbálni. A túra során több pad található, ahol nem csak pihenésre, de az élővilág megfigyelésére alkalmas időt is tölthetünk. 

A tanösvényről megfigyelhető a madarak sokasága, a gémek és récék, a békák hangos koncertje. A madarak ott repkedtek körülöttünk, mintha kíváncsian azt figyelnék, mit hoztunk nekik. Mi pedig csendben ültünk, figyeltük a fák lombját suhanó szellőt, és várakoztunk, hogy melyik apró élőlény bukkan fel előttünk. Érdemes távcsövet vinni, egészen közelről figyelni az élővilágot. Nagyon békés ott elidőzni.

A cölöpösvényről benyúlik egy kis pallón a madárles, ahonnan beláthatjuk az egész nádast, az épületeket, a templomtornyot. A tanösvényen geoládákat is találhatunk, kalandvágyóknak jó kiegészítő szórakozás. Ehhez viszont érdemes tollat vinni magunkkal, ha szeretnénk beleírni a jegyzetfüzetekbe. 

Geoláda kereséssel, madármegfigyeléssel, kényelmes sétával 2,5 óra alatt jártuk végig a Nádirigó tanösvényt. A tanösvény és Tiszakécske termálfüdője ideális családi program.

Egész évben ingyenesen látogatható.
Indulás: Ókécskei Sportcsarnok, Tiszakécske, Templom tér 3.

- Monorimami - 

 

 

 

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére