Jelenlegi hely

Csendhegyek Útja zarándokút nyílik a Balaton-felvidéken

Különleges zarándokutat alakítanak ki a Balaton-felvidéki, bakonyi települések kálváriáit, összekötve. A nyár folyamán felavatásra kerülő már kijelölt túraútvonalat a zarándokoknak, az elcsendesedés élményére vágyóknak ajánlják.

A Via Calvaria – Csendhegyek Útja projektet a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program támogatja, a régió kálváriáinak épített és kulturális örökségére épül, ezeket a rejtett gyöngyszemeket szeretné bemutatni. Eseményeit azoknak ajánlja, akik az elcsendesedésre alkalmas, lélekemelő helyeket keresik, szemben a zajos, rohanó világgal.

A Városlődi Kálvária

A Via Calvarián útra kelők gyönyörű pannon tájakon, a Bakonyban és a Balaton-felvidék dombjain haladhatnak egyik kálváriától a másikig, útközben pedig elcsendesedésre alkalmas, lélekemelő helyeken, úgynevezett csendhegyeken időzhetnek el.

Az elmúlt csaknem háromszáz évben épített kálváriák kiemelkedő értéket képviselnek, ezeket mindenképp érdemes felkeresniük azoknak, akiket a helyi értékekre épülő, a táj hangulatába illeszkedő élményekre vágynak.

A cél ráirányítani a figyelmet ezekre a helyekre, megmutatni a látogatóknak és a helyi közösségeknek egyaránt milyen tartalmas mikroprogramokat kínálnak az ilyen jellegű helyszínek.

Magyarpolány látképe a Kálváriával

A programban részt vevő települések a vármegyéből: Szentjakabfa, Vöröstó, Barnag, Veszprém-Gyulafirátót, Márkó, Bakonygyepes-Ajka, Magyarpolány, Városlőd, Jásd, Bakonynána, Olaszfalu, Zirc, Lókút, Bakonybél. 

A zarándokútvonal átadása nyár elejére várható. A programok megvalósításába a helyi közösségek bevonását tervezik a szervezők, nem csak nézőként, de résztvevőként egyaránt.

A Via Calvaria, azaz Csendhegyek Útja projekt megvalósítója az ÉrMe, az Üzleti Érték Megőrző Közhasznú Alapítvány.

Forrás; Képek

Programok, további információk ITT és ITT találhatóak.

ADL - Debrecenimami

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére