Jelenlegi hely

Óriási igény van idén a nyári táborokra

A hónap első felében még teljes kilátástalanságban latolgattuk az esélyeket a nyárral kapcsolatban. Úgy tűnt nem csak a szervezőknek, hanem a szülőknek is komoly fejtörést okozott a táborok kérdése.

Elindult a jelentkezési dömping

Május közepén engedélyezték a napközis táborok szervezését, majd rá egy hétre az ottalvós táborok is zöld utat kaptak. 

Miután Novák Katalin államtitkár szerdán bejelentette, hogy június közepétől lehet ottalvós táborokat tartani, elindult a jelentkezési dömping a táboroztatásban. Országosan mintegy nyolcszáz turnus közül lehet választani, és a legjobb ár-érték arányú táborok telnek be a leggyorsabban, - így ajánlott minél hamarabb a kiválasztani a legmegfelelőbbet. 

Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) reprezentatív kutatása alapján: Komoly segítség a szülőknek, hogy június 16-tól szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok az előírások betartásával, mert a koronavírus-járvány miatt sokan kivették a szabadságukat.

A szülők 40 százaléka tervezi, hogy táborba viszi gyermekét 

A közlemény szerint a válaszadó szülők 25 százalékának komoly problémát jelent 14 éven aluli gyermekük felügyelete a nyári szünet idején. A 14 év alatti gyermeket nevelők 40 százaléka tervezi, hogy táborba küldi gyermekét a nyári szünetben. A megkérdezettek 29 százaléka számít a napközis táborokra, tovább 11 százalék pedig még gondolkozik rajta. Ottalvós táborokba a megkérdezettek 16 százaléka szívesen küldené gyermekét, 8 százalékuk még nem döntött ebben a kérdésben - írták.

A felmérésből kiderült az is, hogy a 14 év alatti gyermeket nevelők több mint harmada számít a nagyszülői segítségre a szünidőben. A szülők ötöde baráti vagy rokoni, és mindössze hat százaléka fizetett külső segítséget is igénybe venne. A 6 év alatti gyermekek szüleinek kétharmada tervezi, hogy óvodába, illetve bölcsődébe viszi gyermekét nyáron.

A többség az iskola befejezésének dátumát a szokásos június 15-ben határozta meg, az általános iskolás gyermekek szüleinek harmada, a középiskolások szüleinek negyede azonban egyetért azzal, hogy június végéig legyenek iskolai foglalkozások - olvasható a közleményben. A reprezentatív kutatás során május 18. és 20. között ezer szülőt kérdeztek telefonon.

Közvéleménykutattunk mi is

Az imami által feltett kérdésre érkező válaszok szerint 58,2% érzi szükségét a nyári táboroknak, 21,7% szavazott nemmel, a többiek még gondolokodó állásponton vannak. 

 

Az eddig összegyűjtött táborainkat itt találod.
Ha nem szeretnél lemaradni, itt iratkozhatsz fel: KÉREM A NYÁRI TÁBOR ÉRTESÍTŐT!

Forrás: MTI

 - Kaposvárimami-

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).
Óvodás lesz a gyermekem! 3. rész - Konkrét példák a beszoktatásról

Óvodás lesz a gyermekem! 3. rész - Konkrét példák a beszoktatásról

"Kezdeni már óvodában kell, mert ott a gyermek játszva megtanulja azt, amire az elemiben már késő." Kodály Zoltán
Ugrás az oldal tetejére