Jelenlegi hely

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!

Mielőtt elkapna a „Hogyan oldjam meg, nincs rá időm!” totális aggódás és olyat tennél, ami sem Neked, sem a környezetednek nem a legjobb választás, ülj le, és nyugodj meg! Olyan még nem volt, hogy sehogy se lett volna, igaz?

Az advent lényege nem a legtrendibb koszorún való gyertyagyújtás.

Terítsd meg az asztalt egy vasárnap délutáni teázáshoz-sütizéshez és tegyél középre egy magad készítette díszt. Nálam volt már üres babos konzervdobozból, borospalackokból, de homokba ültetett kövirózsákból is alap. Mindegyik egyedi volt, és ugyanazzal az örömmel ülte körbe a család. Ha az adventről többet szeretnél tudni, olvasd el korábbi írásunkat, ITT találod.

Némi ihletadó az asztali adventi díszekhez szakmaibeliektől

Klasszikus forma, az utóbbi évek slágere, a szörmealap és egy bűbájos angyalka a jelképes hógolyók között. 

Forrás: CsillagVirág

Kis fiókba rejtett apróságok, elegáns hangulatú, kis helyre ideális:

Forrás: SzeSzilHome Art

Egy minimalizmushoz közelítő, nemesen egyszerű dísz, a legklasszikusabb fehér - bordó összeállítás, melyet kicsit old és csillogóvá tesznek az apró fémes gömbök:

Forrás: Laura Virágai

Egy igazi nőies darab: a glamouros csillogást a szecessziós hangulatú hajdíszre emlékeztető hópehely uralja, a kötött mintázatot utánzó gyertyák kitűnő ellenpont. Ha kedvet kaptál hozzá, túrd fel a bizsus dobozt és hajrá!

Forrás: Vintage World Debrecen

Akár a gyerekszoba kis játékait is felhasználhatjuk ehhez az adventi gyertyás tálhoz, igazán bájos hangulatot ad:

Forrás: Vintage World Debrecen

Egy fa tálca alap elegendő a karakteres gyertyával és szalagokkal, némi hideg csillogással ehhez a szintén klasszikus összeállításhoz:

Forrás: Laura Virágai

Az alap csillag formája és a sok apró gömb megadja a karakterét az adventi gyertyadísznek, elegendő hozzá az elegáns fehér gyertya:

Forrás: CsillagVirág

Egy igazi last-minute darab: üres borosüvegek, kocsisgyertya, maradék gyöngyök drótra fűzve, mindez egy tálon megmaradt karácsonyi díszgömbök között. Egyedi, 20 perc elég hozzá,újrahasznosított anyagokból és legnagyobb előnye, hogy az összes hozzávalót komolyabb bevásárlás nélkül, egy este alatt össze lehet szedni a házban.

Kicsit industrial hangulatú lett ez a konzervdobozokba kövirózsák közé tett gyertyás, csipkeszalagos hangulatú adventi dísz, de ehhez sem kellett a négy kukorica konzerv elfogyasztásán kívül sok áldozat. A többi a kertből származik, és jó hír, hogy lebomlik.

Ez is egy karakterisztikus, természetes darab: szalmakoszorú csipkebogyóval, és fércel anyagmaradékokból készült szívecskékkel. Ez utóbbiak csak kötözve kerültek az alapra, így advent végével másra újra használhatóak: 

 

ADL - Debrecenimami

Forrás: CsillagVirág, SzeSzilHome Art, Vintage World, Laura Virágai Facebookoldalai és akolcsonkapotthaz.blogspot.hu

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Naná, hogy nincs juharszirup!

Naná, hogy nincs juharszirup!

Ha kedd, akkor palacsinta nap – hangzott szigorúan az Esőember c. filmben. És bárhol jártak, palacsintázni kellett kedden. A lányaimmal kitaláltuk, hogy nyáron mi is keddenként palacsinta napot tartunk.
Retró emlékek, amiket csak a nagyinál láttam

Retró emlékek, amiket csak a nagyinál láttam

Ma, azaz július 13-án tartjuk a Nagymamák világnapját. Bizony a nagyiknak is van világnapja! Ebből az alkalomból összegyűjtöttem 10 db retró tárgyat és édességet, melyek megidézik a gyerekkoromat és a nagymamámnál töltött csodás napokat. Ezeket látva feldereng rengeteg emlék, illatok, ízek, együtt töltött boldog pillanatok. Gondoljunk ma (is) sokat a mamikra és ünnepeljük őket! Nosztalgiára felkészülni, íme a fotók:
Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Felülmúlhatatlan. Ha a receptem szerint készíted el, családod imádni fogja.
Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Ugrás az oldal tetejére