Jelenlegi hely

A tíz legjobb anya-lánya program

Néha megérdemlünk egy kis csajos időt, amikor nem kell alkalmazkodni a család fiútagjaihoz, és lányunkkal kiélhetjük a nőcis énünket. Anya-lánya programokat ajánlunk a feledhetetlen együttlétekért.

Korábbi cikkünkben apa-fia vagy éppenséggel anya-fia programajánlóval kedveskedtünk nektek, de most egy szuper csajos naphoz adunk ötleteket.

Gyártsunk szép ékszereket!

A legtöbb kislány élvezi, ha kézműveskedhet. Főleg, ha a kreatív ügyeskedés végeredménye egy szép karkötő vagy egy nyaklánc. Készíthetünk anya-lánya ékszereket, amik nem csak gyönyörű emlékek, de tényleg össze is kötnek bennünket. Nem kell különösebben ügyes kezű anyunak lennünk, elég, ha veszünk égethető gyurmát, már abból is szép csecsebecsék készülhetnek. Ha nem vagyunk ennyire vállalkozó szelleműek, akkor látogassunk el egy hobby boltba, ahol segítenek nekünk az alapanyagok kiválasztásában, illetve ajánlanak olyan közösségi kézműves helyeket, ahol lehet közösen ékszereket alkotni. 

Színházba be!

A közös színházi élmény szintén sokáig témája maradhat az anya-lánya beszélgetéseknek. Mindegy, hogy bábszínházba megyünk, vagy gyerekeknek szóló balettelőadást nézünk meg, a lényeg a közösen átélt színházi varázslat. Javasoljunk néhány előadást a lányunknak, és engedjük meg, hogy ő választhassa ki, melyiket szeretné megnézni.

Csajos kirándulás

A kirándulás nagyon unalmas és nagyon tartalmas is tud lenni. Próbáljunk kreatívak lenni, és az utóbbit összehozni. Ha kinézünk egy szép túraútvonalat és közösen, ámde csöndben végigballagunk rajta, sok élménnyel nem gazdagodunk. Csempésszünk egy kis izgalmat a csajos kirándulásokba. Keressünk előre a helyhez kapcsolódó történeteket, legendákat, meséket, és ez meséljük a túrázás közben. A kirándulás végén jutalomként készüljünk valami kis meglepetéssel, ami lehet egy érdekes kiállítás vagy múzeumlátogatás, cukrászdázás, vagy egy jó kis játszóterezés.

Forrás: csaladhalo.hu

A teljes cikk tovább olvasásához kattints ide!