Jelenlegi hely

Medvehagyma krémleves

A medvehagyma krémlevesnek sok változata van, ezekből az egyiket itt olvashatod. Készítsd el, és ha itt-ott kicsit változtatsz rajta, a tied is lehet egy következő. A fűszerezéssel viszont vigyázz!

Pap Zsuzsa írása

Medvehagyma krémleves recept

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 csokor medvehagyma

  • 1 nagyobb fej hagyma

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál zsír

  • 2 teáskanál liszt a sűrítéshez

  • 6 dl hús alaplé, húsleves vagy víz (utóbbi esetben még 1 kávéskanál Vegeta Naturella)

  • 2 dl 20 %-os főzőtejszín

  • 1 csomag kis méretű szarvasi mozzarella

  • 1 kiskanál fehér bors

  • só (feltételesen)

  • 2 kisebb szelet kenyér

 

Előkészítés

  • A medvehagyma szárait levágod, megmosod, lecsepegteted, vastagabb csíkokra vágod.

A medvehagymát feldaraboljuk

  • A hagymát és fokhagymát megtisztítod, apróra vagdalod (1 gerezd fokhagyma kivételével).

 

A medvehagyma krémleves elkészítése

  • A hagymát a zsíron megpárolod, kissé lepirítod.

Medvehagyma krémleves készítéséhez a hagymát lepirítjuk, dinszteljük

  • Beleteszed a fokhagymát fél percre. (Ne legyen a forró zsírban tovább, mert megkeseredik.) 

  • Kevés vizet öntesz rá. Beleteszed a csíkokra vágott medvehagymát és fedő alatt párolod addig, amíg összeesik.

Medvehagyma krémleves készítése

  • Közben kenyérpirítóban megpirítod a 2 szelet kenyeret, bedörzsölöd a félretett gerezd fokhagymával és kockákra vágod (ez sokkal gyorsabb, mintha a kenyérkockákat pirítanád fokhagymás olajon). Így nem lesz ugyan a kenyérkockák minden oldala megpirítva, de ezt evés közben nem fogod érezni.

Medvehagyma krémleves fokhagymás pirítóssal

Pirított kenyérkocka medvehagyma krémleveshez

  • A megpárolt medvehagymát turmixolod vagy botmixerrel összetöröd. Ha egyik kisgéped sincs, az sem baj, akkor szűrőn átpasszírozod.

Párolt medvehagyma krémleveshez

Pépesített medvehagyma krémleveshez

  • Visszateszed a lábosba, megszórod a liszttel, jól összekevered, hozzáadod a tejszínt és a fehér borsot, majd ismét összekevered.

Tejszín hozzáadása medvehagyma krémleveshez

  • Felhígítod az alaplével. Ha szükséges, teszel még bele sót és/vagy fehér borsot. A sóval vigyázz, mert a húslevesben is és a Vegeta Naturellában is van só!

  • Az egészet keverés közben felforralod. (Ezt ne hagyd el, mert liszt ízű lesz az étel.

  • A leves elkészült. Ha a mennyiséget kevésnek vagy túl sűrűnek találod, kicsit még tovább hígíthatod.

Medvehagyma krémleves tálalásra várva

 

Tálalás

A levest csészékbe vagy tányérokba mered, megszórod a kenyérkockákkal és a sajtokat félbevágva  a tetejére teszed.

Medvehagyma krémleves csészében tálalva

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei

Még több fortély Zsuzsától:

Húsgombóc ételek

Sütőtök krémleves

Környezetbarát mosószerek

Háztartási napló

Környezetbarát mosás

Nagytakarítás

Húsvéti vacsora

Egyszerű bableves

 

 

Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Sajtburger leves - A folyékony buresz, amiben a gyerek észre sem veszi a zöldséget!

Sajtburger leves - A folyékony buresz, amiben a gyerek észre sem veszi a zöldséget!

Ugye ismerősek azok a világvége-hangulatú pillanatok, amikor a hűtő előtt állsz, és azon gondolkodsz, mi a csudát főzz? Közben a család olyan válaszokkal támogat, mint „mindegy”, „nem tudom”... 
Decemberi néphagyományok, mágikus és jeles napok

Decemberi néphagyományok, mágikus és jeles napok

Ferenc, János, Borbála, Mikulás... igazán gazdag jeles napokban és különleges alkalmakban december hónap. Mit is csináltak régen elődeink? Honnan tudták, milyen időjárásra számíthatunk vagy kinek hogy hívják majd a jövendőbelijét? 
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 75. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Egy tészta és sok szósz

Egy tészta és sok szósz

Van itthon egy kis hús, egy kis ez, egy kis az, de mi legyen belőle? Persze a fénysebességénél is gyorsabban, az sem baj, ha a maradékok is eltűnnek… Na erre ideálisak a szószos tésztaételek és egytálételek.
Ugrás az oldal tetejére