Zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
- 12,5 dkg apró szemű zabpehely
 - 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (nálam tönköly)
 - 1 tojás
 - 1 csipet só
 - ½ mokkáskanál szódabikarbóna
 - 12 dkg nyírfacukor
 - 6 dkg olvasztott kókuszzsír
 - 6 dkg olvasztott vaj
 - ½ mk. fahéj
 - 1 marék megmosott és beáztatott mazsola
 - 5 dkg durvára vágott dió
 - 3 kocka, 70%-os étcsoki
 
A száraz hozzávalókat keverjük össze, a tojást verjük fel és a folyékony hozzávalókkal együtt, fakanállal vagy kézzel gyúrjuk össze a masszát, majd tegyük a hűtőszekrénybe 20 percre.
Ne tovább, mert olyan kemény lesz, hogy nem tudunk golyókat gyúrni belőle, a kókuszzsír és a vaj megdermed a hűtőszekrényben. Így várhatunk újabb 20-25 percet, míg gyurmázhatunk vele.
Vegyük ki a hűtőből, dió nagyságú golyókat formázzunk, majd lapítsuk ki egy kicsit. Tegyük zsírpapírral bélelt tepsibe, 180 C fokon, előmelegített sütőben 12 percig süssük.

Almás-zabpelyhes kókuszgolyó
Hozzávalók:
- 20 dkg reszelt alma
 - 10 dkg apró szemű zabpehely vagy zabkorpa
 - 3 dkg folyékony méz (kicsit melegítsük fel)
 - 2 tk. natúr kakaópor
 - 5 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz
 
A hozzávalókat összegyúrjuk, 15 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy könnyen formázható legyen. Kis golyókat készítünk, beleforgatjuk a kókuszreszelékbe. Tegyük hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen.

Diós-zabpelyhes kókuszgolyó
Hozzávalók:
- 25 dkg darált dió
 - 1 reszelt alma
 - 1 citrom reszelt héja
 - 10 dkg zabkorpa
 - 2 tk. natúr kakaópor
 - 5 dkg megmosott, áztatott mazsola apróra vágva
 - 5 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz
 - ½ dl forró víz
 
A hozzávalókat összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk.

May Andi - Monorimami
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
 
                    








