Jelenlegi hely

Úton babával: mi kerüljön a pelenkázó táskába?

Ha Te sem szeretnél bőrönd méretű táskát sok felesleges holmival telepakolni, akkor olvass tovább, és garantálom, hogy babával is élvezetes lesz a kiruccanás.

Kezdjük az „alapoknál”!

  1. A táskának nem feltétlenül kell klasszikus pelenkázó táskának lennie: használhatsz akár hátizsákot is. A lényeg, hogy legyen elég zsebe, rekesze, így mindent gyorsan megtalálsz majd.
  2. Jó, ha a mindennap használt dolgokat folyamatosan a táskában tartod, így biztosan nem felejted otthon.
  3. Hidd el nem ciki, ha készítesz egy ellenőrző listát az elején. Használd addig, amíg nem szerzel kellő rutint a pakolásban.

És akkor nézzük a legfontosabbakat, hogy minden szituációban helyt tudj állni!

Pelenkázás kellékei

Attól függően, hogy milyen hosszú útra mentek és milyen gyakran szoktad cserélni gyerkőcöd pelenkáját, csomagold a mennyiséget. Én mindig tettem pluszban legalább kettőt biztos, ami biztos alapon. Nedves törlőkendő, popsikrém az alapfelszereléshez tartozik, a hordozható pelenkázó alátét (legyen eldobható vagy le/mosható) szintén jó szolgálatot tesz majd pelenkázásnál bárhol is vagytok. Javaslom, legyen nálad több kisméretű zacskó is a koszos pelusoknak.

Váltóruha

Kezdjük is a legfontosabbal: mindig rétegesen öltöztesd fel a picit. Emellett nem csak az évszaknak megfelelő komplett váltás ruhát érdemes csomagolni, hanem melegebbet is, ha hűvösebbre fordulna az idő. Pici baba korukban pedig inkább 2 váltással számoltam, mert bizony a legszuperebb pelenkák is okozhatnak átázást, és a gyerkőcök a legváratlanabb helyzetekben koszolják be magukat, kenik össze ruhájukat. Ha pedig beindul a fogzás, a nyálkendők is hasznosak, és persze ebből sem árt kettő.

Étkezés

Igény szerinti szoptatásnál textil pelenkán kívül másra nincs is szükséged. Ha azonban lefejt anyatejet szeretnél adni, akkor bizony előre kell készülnöd, lásd cumisüveg, nyári melegben hűtés kérdése, illetve megfelelő hőmérsékletűre való melegítése. Sok hasznos infót olvashatsz az anyatej tárolásával kapcsolatban, ha ide kattintasz!

Tápszeres babáknál célszerű termoszban forralt vizet, tejporadagolót magaddal vinni és közvetlenül a helyszínen a szokásos előírások alapján elkészíteni az ételét.  

Ha babád már szilárd táplálékot is eszik, akkor legyen nálad vagy saját magad készített étel (figyelj a megfelelő tárolásra!), vagy bébiétel. Ne felejtsd el a kiskanalat, előkét betenni és gondoskodj megfelelő folyadékról is, lásd legjobb a felforralt víz vagy babavíz. A kisebb zacskók, műanyag dobozok ilyenkor is jó szolgálatot tesznek a piszkos evőeszközök, ételmaradékok higiénikus elcsomagolásánál.

Kedvenc játék, rongyi

Sok gyerkőc ragaszkodik kedvenc játékához, takarójához vagy éppen az aktuális alvótárshoz. Ha a Te csemetéd is ilyen, ne maradjon ez otthon, mert a kiruccanás inkább kellemetlen lesz, mint élvezetes mindkettőtök számára.

Játszótérre készültök? Mit vigyél magatokkal? Ha ezt elolvasod, biztosan semmi nem marad otthon!

Cumi és pótcumi

Ha gyerkőcöd cumizik, azt is vigyétek magatokkal. Sőt, mindig legyen egy tartalék is a pelenkázó táskában, hiszen kieshet a gyermek szájából és az utcán, hivatalban, stb. nem mindig lehet megfelelő módon fertőtleníteni.

Évszaktól függően

Nyáron mindig legyen veletek naptej is, míg télen valamilyen védőkrém a hideg, a szél ellen. Az esővédő se maradjon otthon, ami szerencsére összehajtogatva viszonylag kis helyet foglal el.

Iratok

Mind a baba iratait (lásd egészségügyi kiskönyv, TAJ kártya), mind a sajátodat ne felejtsd el bepakolni. Ha pedig tömegközlekedtek, a bérletre is figyelj!

Anyának kell

Magadról se feledkezz el. Igen, élelemre, folyadékra Neked is szükséged van, még ha rövid időre is mozdultok ki. Különösen igaz ez nagy melegben. Előfordulhat, hogy nincs lehetőséged kézmosásra, ezért a kézfertőtlenítőt is javaslom, hogy legyen mindig a táskádban.

Kihagytam valamit, ami szerinted fontos? Tedd csak bele nyugodtan! A lényeg, hogy sok szuper élményed legyen gyerkőcöddel!

Dr. Regősné Oláh Zsanett, Szegedimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 15 éve, hogy szeptember 30-a, Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Épp hogy elindult az iskola máris betegek lettünk…5-10 nap hiányzás, nem csak a munkahelyen nagyon rizikós, de bepótolni sem túl egyszerű az iskolás gyerekeknek a kimaradt hatalmas óraszámokat. Ha megbetegszünk vagy a gyerekek betegednek le, fontos tudnunk, hogy nem csak gyógyszerekkel tudjuk a betegségeket kezelni, hanem nagyon sok gyógyhatású otthoni praktikákkal is segíthetjük a gyógyulást. 
A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Ugrás az oldal tetejére