Jelenlegi hely

Média a Nemzedékekért-díj 2016

A családbarát Médiáért-díjat 10 éve fenntartó Média a Családért Alapítvány 2016 októberében meghirdette a Média a Nemzedékekért-díjat. 

Hasonlóan a Családbarát médiáért-díjhoz, ez az elismerés is a média közvéleményformáló szerepére szeretné felhívni a figyelmet és annak témájává tenni a társadalom számára fontos ügyeket. Azzal ellentétben azonban azt szeretné hangsúlyozni, hogy a generációk közötti együttműködés nemcsak a családon belül fontos, noha az arra való képességet döntően a családban sajátítjuk el.

A Média a Nemzedékekért-díj 2016-os témája az idősebb generáció pótolhatatlan szerepe a kisközösségekben, a munka világában, a családban.

A zsűri elé 12 db 2016-os médiamegjelenés kerül, melyekből január közepéig választják ki a Média a Nemzedékekért-díj 2016 győztesét, az ebben az időszakban megjelent illetve elhangzott országos terjesztésű print és online írásokból, rádiós és televíziós műsorokból.

2017 januárjának első három hetében közönségszavazást is indítunk a mediaacsaladert.hu honlapon. A díjat 2016-ban az EMMI támogatja, összege 250 000 Ft, melyet a cikk illetve műsor írója, szerkesztője nyer el, és a 2017 január 19-ére szervezett ünnepélyes, műsoros díjátadó esten adunk át a Családbarát Médiáért-díjjal együtt.

A szavazókra is gondoltak: azok között, akik véleményükkel segítik munkájukat, a szavazás után páros operabérletet sorsolnak ki. Minden szavazó megkapja a márciusi Képmás digitális változatát.

A 12 jelölt itt található. 

Szavazni a www.mediaacsaladert.hu főoldalán lehet.